Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Ocak 2015, 17:58   #1
Çevrimdışı
Lcia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Simit Poğaça




4 su bardağı un
yarım paket yaş maya
1 çay bardağı süt
2 yumurta
2 çorba kaşığı tereyağı
yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı mahlep
tuz
su

ÜZERİ İÇİN:
yumurta sarısı
susam

HAZIRLANIŞI:
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz. Mayayı ortasına koyuyoruz. Süt, 1 bütün yumurta, zeytinyağı ve oda sıcaklığında ısınmış olan tereyağını ortasına koyuyoruz. Mahlep ve 1 tatlı kaşığı tuzu kenardaki unun üzerine serpiyoruz. Önce kenardan hiç un almadan ortadaki mayayı ve tereyağını elimizle iyice eziyoruz ve sıvılarla karıştırıyoruz. Ortadaki sıvı kısım iyice karıştıktan sonra unuda ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz. Biraz ılık su ekliyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde etmemiz gerekir. Eğer hamurunuz katı olursa biraz daha ılık su ekleyebilirsiniz.

Hamur iyice yoğurulduktan sonra yarım saat dinlendiriyoruz. Dinlendikten sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp rulo şeklinde yuvarlıyoruz. Rulo olduktan sonra iki tane rulo hamuru birbirlerine dolayıp uclarını birleştiriyoruz. Hamurun geri kalan kısmına aynı işlemi uyguluyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine simitlerimizi diziyoruz. Bir yarım saat daha mayalanması için bekletebilirsiniz. Bekledikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp susam serpiyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip servis ediyoruz. Afiyet olsun..

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver