20 Ocak 2015, 17:41
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Korava Tarifi
Malzemeler
* Bir kilo kızılcık
Hazırlanışı
Bir kilo kızılcığı önce ayıklayıp bol su ile yıkayın
Sonra, derince bir tencereye koyup kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
Elbette, ara sıra, tahta kaşıkla karıştırmayı ihmal etmeyin
İyice yumuşayınca, geniş bir kevgire dökün
Alta süzülen kızılcık suyunu tekrar bir tencereye koyun
Ve, koyu bir kıvam alana kadar iyice kaynatın
Elde ettiğiniz kızılcık hülâsası soğuduktan sonra, kaynar suda yıkanmış tertemiz bir kavanoza alın
Ve sulandırıp komposto gibi pilavın yanında misafirlerinize ikram edin |
| |