Cevap: Haftanın Polemiği:Diyanet'in fetvaları
Kardanadam ile ilgili haberler çıkmıştı. Suudi Arabistan'ın imamına göre kardanadam yapmak günahımış. Neymiş efendim ; Müslümanlar'ı cinselliğe ve lükse Öne sürdüğünü belirtmiş.
Biz Müslümanız Elhamdülillah lakin ayetler de geçmeyen hiç bir olayı kendimize göre ne günah diyebiliriz ne de haram. Bu Allah'a Şirk koşmaktır. Bu olayı iyi araştırılıp o şekilde konuşulmalı ki insanları her iki taraf düşüncesine girecek durumuna düşürmemelidir. Biz toplumsal olarak her denilen,söylenilen herseye çok çabuk inanan milletiz. -Aa bu hoca böyle dedi demekki doğru olan bu imiş falan filan gibi kendi aramızda konuşuruz hele ki eski çağımızın nineleri dedeleri birsey duymasınlar her hocanın dediklerine inanırlar.
Allah, mevsimine göre yağış biçimi vermiş. Kış Ayında bu güzelim mevsiminin yağış türünde insanlar eğlence olarak yaptıkları kardanadam da günahımış ya inanamadım. Hadi kardanadam günah ise bizde kardankadın yapalım kafasını örtelim başörtü ile üstüne de Ferace Giydirelim bakalım bu cinselliğe sebep olan etken olacak mı?
Hoca efendiler ; Boş işleri düşünüpte kendi aklınızla ortaya çıkarmaya sebep olan konularınıza insanların aklını karıştırmayın. Olup olmadık mevzulara da günahmış ,harammış gibi fikir atmayın. Asıl olmayan mevzuyu söylediğiniz için sizler günaha giriyorsunuz dininizi saptırdığınız için.
Ayrıca bu kardanadam ile heykelin hiç bir bağlantısı yok çünkü biz kardanadam tapmıyoruz ki kış ayının bize vermiş oldugu bir eğlence bu iki mevzuyu ayırt edelim lütfen.
Diğer konulara hiç girmek istemiyorum çünkü çok kötü yazacağım. (Bitti)
__________________ Kırk yılda bir gibisin... |