estagfurullah. tipki sizin gibi fikir beyaninda bulundum yalnizca @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...].
celiskilerden soz edecek olursak, altini cizdigim ilk cumlenizdeki celiski: burada zaten fetvayi veren kurum ya da kisiler, kimsenin allah'la olan iliskisine karismiyor. boyle bir haklari olmadigi gibi, boyle bir seyin olmasi da zaten mumkun degil. bahsi gecen kurum bilindigi uzere diyanet isleri baskanligi. fetva vermek
(verilen fetva dogrudur, yanlistir isin bu kismiyla ilgilenmiyorum. dovme yaptirmak gunah midir degil midir bu konuda da detayli bir bilgim yok.), insanlari gunah olan seylere karsi uyarmak, tipki verilen bu fetvadaki gibi islenen gunahlardan nasil kurtulabilecekleri konusunda toplumu bilgilendirmek; oyle saniyorum bu kurumun temel gorevlerinden olmali. bu durumda; 'allah'tan af dileyin' seklinde paylasilan cumle, verdigim bilgiler isiginda dogru ve ayni zamanda yine bu bilgileri goz onune aldigimizda herhangi bir insanin allah'la olan iliskisine karismamakta.
diger belirttigim cumlenizdeki celiski ise su sekilde: din konusunda, daha acik bir sekilde ifade etmek gerekirse; bir seyin gunah olup olmadigi konusunda insanlari bilgilendirmeye haiz olan, din adami seklinde tabir ettiginiz kimseler, kaynak belirtmeden bu tur konularda herhangi biri aciklama yapmazlar. ayrica bilindigi gibi islam dini, cesitli mezheplerden olusmakla birlikte, her mezhebin alimlerinin, ayni konularla ilgili farkli aciklamalar yaptiklari gecmiste gorulmus, yapilan bu aciklamalarin ise dogrudan olmasa da dolayli olarak ayni kapiya ciktigi dogrulanmistir. bunun en bilinen ornegi; farkli mezheplere mensup olan kisiler, alimlerini ornek alarak namazi farkli sekillerde kilmislardir. bu bilgiler; bir din adaminin bahsi gecen konuda farkli düşüncesi, bir baska din adaminin ise yine bahsi gecen konuda, digerine gore farkli bir dusuncesi olabilecegi anlamini tasimaktadir. 'boyle alakasiz bir sey var mi yahu?' sorunuzun cevabini da bu sekilde vermis olayim.
tum bunlara ek olarak, yazdiklarimin tamamen benim dusuncelerim oldugunu, sizin dusuncelerinize katilmiyor olsam da saygi duydugumu belirtmek isterim.