Tekil Mesaj gösterimi
Alt 08 Ocak 2015, 22:49   #6
Adem
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Hz. Muhammed karikatürleri yayınlayan fransız dergisine kanlı saldırı: 12 Ölü.

Öncelikle; çok üzücü ve vahşet bir durum. Ve; tüm insanlık adına lanetlediğim saldırıdır bir Türk Vatandaşı Müslümanı olarak. Ölenlere Allahtan rahmet, sevenlerine sabır diliyorum. Aşırı dinci birisi ve görüşüne sahip değilim bunu da belirtmek istiyorum. Kendi benliğini yaradanın kuralları ve evreni dışında, evrenin ötesinde bi varlık olarak kendisini gören inançsızlığını bile bu olayı fırsat bilip haber sitelerinde ve gündelik hayatta çok iyi şekilde belli edenlerin varlığını görmek ne kadar da üzücü.. Kendi dininin bile düşmanlığını yapan insanlar var, bunları uzakta aramaya gerek yok.. Açın haber sitelerini izleyin gerisini...

Şu an bile haberleri gözlemlediğinizde hem site olarak hem de TV olarak; Nijerya'da dinci terör örgütü Boko Haram'ın, Baga kasabasında en az 2 bin kişiyi öldürdüğü ve tüm kasabayı ateşe verdiği son dakika haberlerini göreceksiniz. En basit bir canilik, canavarlık hissiyle yaklaşık iki bin insanın öldüğü belirtiliyor.. İki bin insandan bahsediliyor... İnsanların din algısında bir sorun var.. Fransa'da 12 kişi için dünya ayağa kalktı, bu öldürülen 2000 kişi insan değil mi ? Nerdesin insanlık diyesim geliyor... Ama insanlık bitmiş neredeyse..

Konumuza gelelim,

Sözüm meclisten dışarı... Şöyle bir düşünce birikimine sahibim 12 kişiye karşı yapılan haince saldırı hakkında; Charlie Hedbo'nun diğer dinlerle de ilgili karikatür yayınlayan bir dergi olduğunu biliyorum güncel haberleri takip ettiğim kadarıyla. Bu olaydan sonra; İslamafobi'nin artması için insanların düşüncelerini tetiklemek için bundan iyi fırsat mı olur, hayır. Kalkıpta iki tane manyağın biz el kaideyiz naralarıyla on iki kişiyi taramasıyla islamın ve müslümanların hedef olmasını mantıksız görüyorum. Mantıktan bahsediyoruz ya hani.. Zannediyorum -ki twitter'da tüm müslümanlara ölüm başlığının birinci sırada olduğunu haberler de görmüşsünüzdür. Görmediyseniz bile araştırın haber sitelerinde göreceksiniz. Müslüman insanlar bile neredeyse bu kendisini bilmez vahşete sebep olan canavarlar yüzünden anti-islamcı olacaklar.. Üzücü bir durum, olmaması gereken bir olay... Ama kendisini bilmez bazı insanlar daha doğrusu İslam düşmanları, Allaha inanmayanlar da diyebiliriz.. Sosyal hayatta bile karşımıza çıkabiliyor...

Ama sorsanız, sözde en kral müslüman onlar.. Ezbere bir kaç kelam bilerek bir de artisliklerinden geçilmez. Genel kültürü ve Din kültürü gelişmeden ezbere bilgilerle konulara düz mantık bakarlar..

İslama karşı saldırılar özellikle din, dil, ırk ayrımı yapmadan saygı duymamız gereken insanlar tarafından başlatılmış durumda. Bizim milletimiz de bulunan sözde müslüman insanlar da, kendi dinini ayaklar altına alarak yorumlarla konuya yaftalamada bulunuyor.. Allah'ın ayetlerine ve onların içeriğine hakaret ve alay edildiğinde bunu yapan kişileri öldürülmesi veya cezalandırması emredilmiyor. Çünkü, Allah insanlara düşünme ve seçme özgürlüğü tanımış..

Unutulmamalıdır -ki islamcı değil hislamcı da vardır..

Bu kadar olaylara kendinizi kaptırmayın. Kim dört dörtlük müslüman ki zaten? Olay üzerinden kalkıp dinsel totaliterlik yaratarak algı değiştirecek fikirlere gerek yok.. Hiç kimse ortada bir savaş hali yoksa yazdıkları çizdikleri yüzünden ölmeyi hak etmez, edemez..

Bu caniliği yapan haysiyetsizlerin iki tanesi zaten Fransa vatandaşı. Biz inançlı müslümanlar olarak bizler ehli sünnet ve ehli kuran'ız. Böyle canavarca hislere sahip insanlara da karşıyız değil mi, en azından kendi dini hakkında az/çok dini donanıma sahip birisi olarak ben böyle düşünüyorum. Ve, böyle bir katliamı Allah'ın emrettiğini, islamın gerekliliği olduğunu düşünmek bile İslam dinini tanımamak ve bilmemekten öte geli.. Demem o -ki bu olayı gerçekleştirenler Müslümanlık ve İslam dini adına yapamazlar bunu.. Bunlar bildiğiniz insanlık canavarı olmuş.. Bu haysiyetsizlerin bu canavarca katliamı hangi hislerle yaptıklarını iyice bir düşünmek gerekir, ondan sonra mantıklı şekilde konuyla ilgili yorumlarda düşünceler ifade edilir (Genel olarak haber sitelerinde okumuş olduğum yorumları da baz alarak, bu görüşe giriyorum.. Sözüm forum'da kendi mantığına göre yorum yazan arkadaşlara binaen değildir..)

Dinimiz hoşgörü dinidir, verdiği canı sadece Cenab-ı Allah alır. Tersini yapan Rabbimize karşı gelmiş olmaz mı? Örnek vermek gerekirse İŞİD'in "Allllahuuu ekberrr" narasıyla insanları infaz etmesine kaç Müslüman seviniyor? Tam tersi ölenlerin canı yandığı için eminim -ki en içten şekilde o darbeyi kendileri almış gibi yaralanıyorlar..

En basitinden bir örnek vermek istiyorum, Peygamberimiz (s.a.v) mekke'nin fethi sırasında kan dökmez, şehri teslim alır. ferman yayınlar: "size karşı konulmadıkça, size saldırılmadıkça hiç kimseyle çarpışmaya girmeyeceksiniz! hiç kimseyi öldürmeyeceksiniz!" diyor. Böyle bir Peygamberim ümmetiyiz.

Birçok insan gibi inançlı bir müslüman olarak yapılan eylemi kınıyorum, yapanların Allah belasını versin. Cenab-ı Allah'ın yaratmış olduğu bir kula görüşü ne olursa olsun, ırk, dil, din gözetmeksizin insan olduğu için en azından saygı duymak yerine bu canavarca yapılan canilik tasvip edilemez zaten. islamiyet bayrağı altında islamiyeti rezil eden bu caniler umarım en ağır şekilde cezalandırlır..

Katliam'da ölenlerden sonra en üzüldüğüm topyekün ve keskin bir şekilde İslamofobicilerin sahneye çıkması, hem Türkiye de deizm ve agnostisizm arasında gidip gelenler hem de belirtmiş olduğum gibi İslamofobicilerin bu olayı fırsat bilip sanki bir müslüman kalkıp bu haysiyetsizce saldırıyı yapmış gibi hedef haline getiriyorlar.. En üzücü olanı islamla terör bağdaştırılmaya çalışılıyor.. Diyecek bir şey yok..

Tekrardan ölenleri Allah rahmet eylesin dileklerimi aksediyor, mekanlarının cennet olmasını Rabbimden diliyorum.. Bu karikatür işinin cezası en fazla o dergiyi almamak olurdu, insanların canını almak değil..

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver