Merhaba Sevgili İf Üyeleri Bu Başlık Altında ConferenceRoom Hakkındaki Ufak Tefek Çalışmalarımı Bilgilerimi Sizlere Sunacağım Tabi Hiç Bir İddam Yok Bildiklerimle Yetiniyorum Yeri Geliyor Bildiklerim Hakkında Neler Yapacağım Diye Düşünüyorum Hatda Bilmediklerimide Bu Başlık Altında Sizlerden Öğrenebilirim.Bu Başlıkda Çalışmlarınızı Paylaşıp Hattda Birbirimize Yardım Ederek Sorunlarımızı Çözebiliriz.
ConferenceRoom Ve
Unreal Hakkında da
irc.mIRCScripting.net Sunucusana Gelerek Sunucudaki Görevli Arkadaşlardan Yardım İstiyebilirsiniz...
NickServ Hakkında Bir Kaç Örnek Vermek İstedim İlerleyen Zamanlarda Farklı Farklı da Bildiklerimle İlgili Bilgiler Verceğim İnş.
Not:Hatalı Olduğu Yeri Tespit Edip Söylüyebilirsiniz Arkadaşlar Olurya Sonuçda İnsanlık Hali Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. NickServ Hakkında Komutlu ve Alias'lı Açıklama... Nick Kaydetme
Evet Arkadaşlar Rumuz Kaydetme Hakkında Kısa Bir Bilgi Rumuzunuzu Kaydetmekmi İstiyorsunuz Artık Bu Çok Kolay Öncelikle Komut Olarak Gösterim
Nick Kaydetme Komutu : /ns register şifre email Gibi
Örnek : /ns register 145879456 Goemon@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]m.com Gibi Yazıp Enter Tuşuna Bastığımız Zaman Rumuzumuz Kayıt
Edilecektir.
Birde Aliasımızla Nasıl Yaparız Die Örnek Verdim Tabi Farklı Kod Yazılarakda Rumuzunuzu Kayıt Edebilirsiniz Ben Bu Şekilde Bi Örnek Verdim.
Yapmanız Gereken Sunucudayken
/nskaydet Yazıp Enter Tuşuna Basmaktır...
Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
alias nskaydet {
set %nickpass $$?="Şifrenizi Yazın?"
ns register %nickpass $me $+ @ $+ $token($server,2-,$asc(.))
echo -a 4Nickiniz :10 $me 4Şifreniz: 2 %nickpass 4E-MaiLiniz:12 $me $+ @ $+ $token($server,2-,$asc(.)) 2Olarak Belirlendi..
}
Örnekteki Açıklama Gibi: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
4Nickiniz :10 Mustafa 4Şifreniz: 2 123654 4E-MaiLiniz:12 Mustafa@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]adıyok.Com 2Olarak Belirlendi..
Nick Droplama
Arkadaşlar Rumuzumuzu Sisteme Kayıt Eddik Şifremizi Aldık Demi Birde Biz Bunu Sistemden Kaydetdiğimiz Gibi Nasıl Sileriz Demi
Rumuzumu Droplamak İçin Yapmamız Gereken Örnekleri Aşşağıda Belirtecem Birincisi Komut İle
Nick Drop/Silme Komutu : /ns drop nick Yani
/ns drop Goemon Gibi Yazıp Enter Tuşuna Bastığımız Zaman Silinecektir..
Yönetici Olmaya Gerek Yok Siz Kaydetdiğiniz Gibi Silebilirsiniz.[
Birde Aliasımızla Nasıl Yaparız Die Örnek Verdim Tabi Farklı Kod Yazılarakda Rumuzunuzu Drop Edebilirsiniz Ben Bu Şekilde Bi Örnek Verdim.
Yapmanız Gereken Sunucudayken
/nskapat Yazıp Enter Tuşuna Basmaktır...
alias nskapat {
ns drop $me
echo -a 4Nickiniz :10 $me 4Rumuzunuz Sizin Tarafınızdan Droplanmıştır. 10 $me 2Rumuzu Artık Kayıtsızdır...
}
Örnekteki Açıklama Gibi: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
4Nickiniz :10 Mustafa 4ŞRumuzunuz Sizin Tarafınızdan Droplanmıştır. 10 Mustafa 2Rumuzu Artık Kayıtsızdır...
Nick IDENTIFY Nick Pass Girme
Arkadaşlar Unreal Ve ConferenceRoom Sunuculurda Asıl Kullanılması Gereken Komutlardan Biride Kayıt Edmiş Olduğumuz Rumuzun Sistem Tarafından 60 Saniye İçinde Şifremizi
Girmemizi İstiyor Aksi durumda Girmediğimiz Zaman Nickserv Tarafından Nickimiz Gueste Dönüşü Verebiliyo
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Onun İçin Sunucuya Girdiğimizde İlk Yapmamız Gerekenlerden
Biridir Şifremizi Girmek.Ben Hemen Şifremizi Tanımlama Komutunu Vereyim.
Nick İdentify Komutu : /ns identify şifre Gibi Yani
/ns identify 123654 Gibi Şifremiz Neyse Onu Yazacağız.
Nick Şifreyi Tanıtmak Hususunda Yazılmış Bir Çok Kod Var Ama Ben Alias ile kısa bir örnek vercem sizlere Sunucuya Girdiğinizde
/nspas
Yazarak Şifrenizi Tanımlamış Olursunuz.Mavi Renkte Belirtdiğim Yere Şifrenizi Yazın...
alias nspas { ns identify şifrenizi yazın }
Nick İNFO
Arkadaşlar İNFO ile Nickimizi Nezaman Kayıt Eddik En Son Ne Zaman Sunucuya Girdik E-MaiL Bilgimizi Fullnamemizi iP Adresimizi Varsa Kayıtlı Başka Bilgilerimizi
Göstermeye Yarıyan Komutdur.Peki Komut Nedir.
Ns İnfo Nick Komutu : /ns info nick Gibi Yani
/ns info Goemon Şeklinde
Örnek Sonuç: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
[23:49] -NickServ- *** eda is 2sunucuadıyok Web Giris Kullanicisi
-
[23:49] -NickServ- Last seen address: sunucuadıyok@78.169.109.***
-
[23:49] -NickServ- Last seen time : 12/27/14 21:05:06 GMT
-
[23:49] -NickServ- Time registered : 03/21/13 17:43:33 GMT
-
[23:49] -NickServ- Time now : 12/27/14 21:49:10 GMT
-
[23:49] -NickServ- Email Address :
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
(Hidden)
-
[23:49] -NickServ- Authorization is required before this user can be added to buddy lists.
-
[23:49] -NickServ- This nickname has the 'protect' enabled and use is subject to authentication.
-
[23:49] -NickServ- This nickname has the 'secure' option enabled. Access lists can be used for validation, but authentication is required.
-
[23:49] -NickServ- *** End of nick info ***
Gibi Arkadaşlar...
Hemen Aliasla Yazılmış Bir Örnek Verim Bu Aliasla Yapmanız Gereken Komut İşlemi
/nsinfo Nick Şeklinde
Örnek: /nsinfo Goemon
Gibi Yazarak Nickin İnfo Bilgilerine Bakmış Olursunuz.Olurya Rumuzumuz Kayıtsız Ozamanda Nick Kayıtsızdır Die Cvp Alacaksınız...
alias nsinfo {
.enable #nsinfo | ns info $1 | set %nickinfo $1 | .timerlist 1 2 .disable #nsinfo
}
#nsinfo off
on *:notice:*:?:{
if ($nick == Nickserv) {
if (*Last*seen*address* iswm $1-) { echo -a 12ident 4ve 12iP Portu4:7 $4- }
if (*Time registered* iswm $1-) { echo -a 12Nick Kayıt Tarihi4:7 $4 }
if (*Time now* iswm $1-) { echo -a 12En Son Giriş Tarihi4:7 $4 }
if (*Email*Address* iswm $1-) { echo -a 12Email Adresi4:7 $2- | .timer 1 1 echo -a 10 %nickinfo 2Adlı Kişinin 4info 2Bilgisi listelendi.. }
elseif $regex(sf,$1-,/The\snickname\s(.+)\sis\snot\sregistered/S) { echo -a 4 $regml(sf,1) 2Nicki Şifresizdir... }
}
}
#nsinfo end
Hatta ve Hatda Ben Buna Hemen İki Seçenek Daha Ekliyim
İnput ve
Text Olayını İnputla Yazılmış Kodu Kendiniz İstediğiniz Kanalda Yazıp Kanala Bilgi
Verdirtebilirsiniz.Text li olanıda Kanalda Başka Birilerinin Yazıp Bilgi Almasını Sağlıyabilirsiniz.
Bu Codeyi Kendi mIRCınıza Ekleyip Kendiniz Kırmızı İle Belirttiğim
#bilgi Kanalında Deneyip Hatda Kullanabilirsiniz Sizin Haricinizde Yazan
Kişilere Tepki Vermiyecektir...
Not: Kırmızı Renkde Belirtdiğim
#bilgi Kanalını Silip İstediğiniz Başka Kanalın Adınıda Yazabilirsiniz...
Kullanım Komutu : !nsinfo Nick Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
on *:input:#bilgi:{
if $strip($1) == !nsinfo && $2 {
.enable #nsinfo | ns info $2 | set %nickinfo $2 | .timerlist 1 2 .disable #nsinfo
}
}
#nsinfo off
if ($nick == Nickserv) {
if (*Last*seen*address* iswm $1-) { msg #bilgi 12ident 4ve 12iP Portu4:7 $4- }
if (*Time registered* iswm $1-) { msg #bilgi 12Nick Kayıt Tarihi4:7 $3- }
if (*Time now* iswm $1-) { msg #bilgi 12En Son Giriş Tarihi4:7 $3- }
if (*Email*Address* iswm $1-) { msg #bilgi 12Email Adresi4:7 $3- | .timer 1 1 /msg #bilgi 10 %nickinfo 2Adlı
Kişinin 4info 2Bilgisi 3#bilgi 2kanalına listelendi.. }
elseif $regex(sf,$1-,/The\snickname\s(.+)\sis\snot\sregistered/S) { msg #bilgi 4 $regml(sf,1) 2Nicki Şifresizdir... }
}
}
#nsinfo end
Bu İkinci Code İlede Başka Kişilerin Kullanmasını Sağlıyacaksınız.Bundada İşler Aynı Tek Fark Kendi Scriptinize Eklerseniz Kodu Sizin Komutu Yazdığınızda Size Tepki
Vermiyecek Olmasıdır.
Ama Başka Birileri Eklemiş Olduğunuz Bu Örnek Codeyi Kullanabilecekler Tabi...
Not: Bu Kodda da Belirttiğim Gibi
Kırmızı Renkde oLan
#bilgi Kanalını Silip İstediğiniz Başka Kanalın Adınıda Yazabilirsiniz...
Kullanım Komutu : !nsinfo Nick İlk Koddakiyle Aynı
on *:text:*:#bilgi:{
if $strip($1) == !nsinfo && $2 {
.enable #nsinfo | ns info $2 | set %nickinfo $2 | .timerlist 1 2 .disable #nsinfo
}
}
#nsinfo off
if ($nick == Nickserv) {
if (*Last*seen*address* iswm $1-) { msg #bilgi 12ident 4ve 12iP Portu4:7 $4- }
if (*Time registered* iswm $1-) { msg #bilgi 12Nick Kayıt Tarihi4:7 $3- }
if (*Time now* iswm $1-) { msg #bilgi 12En Son Giriş Tarihi4:7 $3- }
if (*Email*Address* iswm $1-) { msg #bilgi 12Email Adresi4:7 $3- | .timer 1 1 /msg #bilgi 10 %nickinfo 2Adlı
Kişinin 4info 2Bilgisi 3#bilgi 2kanalına
listelendi.. }
elseif $regex(sf,$1-,/The\snickname\s(.+)\sis\snot\sregistered/S) { msg #bilgi 4 $regml(sf,1) 2Nicki Şifresizdir... }
}
}
#nsinfo end
Çıkan Sonuc: Kod: Kodu kopyalamak için üzerine çift tıklayın!
İlk Kod İnput La Yazılmış Olan
[22:59] <Mustafa> !nsinfo Goemon
[22:59] <Mustafa> 12ident 4ve 12iP Portu4:7 MircALem@***.sunucuyok.com
[22:59] <Mustafa> 12Nick Kayıt Tarihi4:7 : 12/26/14 21:32:41 GMT
[22:59] <Mustafa> 12En Son Giriş Tarihi4:7 : 12/27/14 20:59:42 GMT
[22:59] <Mustafa> 12Email Adresi4:7 : Goemon@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yok.Com (Hidden)
[22:59] <Mustafa> 10 Goemon 2Adlı Kişinin 4info 2Bilgisi 3#bilgi 2kanalına listelendi..
[23:00] <Mustafa> !nsinfo dertsiz
[23:00] <Mustafa> 4 dertsiz 2Nicki Şifresizdir...
İkinci Kod Text Le Yazılmış Olan
[22:59] <HachLi> !nsinfo eda
[22:59] <BotX> 12ident 4ve 12iP Portu4:7 sunucuyok@78.169.109.***
[22:59] <BotX> 12Nick Kayıt Tarihi4:7 : 03/21/13 17:43:33 GMT
[22:59] <BotX> 12En Son Giriş Tarihi4:7 : 12/27/14 20:59:17 GMT
[22:59] <BotX> 12Email Adresi4:7 : falanfilaniş
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. (Hidden)
[22:59] <BotX> 10 eda 2Adlı Kişinin 4info 2Bilgisi 3#bilgi 2kanalına listelendi..