Beynimizi Mutlu Etmenin Yolları
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
BEYNIMIZI MUTLU ETMENIN YOLLARI *BUGÜN NE YAŞADIM?
Araştırmalar gösteriyor ki, her gün 'yolunda giden 3 işi' not etmek, uzun vadede hayatta*büyük farklılıklara yol açabiliyor. Seligman öneriyor: "Önümüzdeki hafta boyunca her akşam 10 dakikanızı bu egzersize ayırmanızı tavsiye ediyorum. O gün 'iyi olan' 3 şeyi not edin. Düşünmeniz yetmez; mutlaka yazmanız gerekiyor. Bu*3 şeyin hayatınızı derinden etkilemesi gerekmiyor. 'Kocam bugün bana dondurma aldı' bile olabilir. Tek kriter; sizin için gerçekten önemli olması!*Yazdıktan sonra kendinize şu soruyu sorun: 'Bu niçin yaşandı?' Bu soruyu kendinize tekrar tekrar sorun ve cevaplar bulun. Unutmayın ki yaşlı insanların gençlere oranla daha mutlu olmasının sebebi; hayatlarında sadece iyi şeylere odaklanmaları ve kötüleri önemsememeleridir." "BEN ONDAN DAHA İYİ DURUMDAYIM"
Bugüne kadar muhtemelen pek çok kez, "Kendini başkalarıyla kıyaslama" nasihatını duymuşsunuzdur. Ancak bunun insana kendini kötü hissettireceği inanışı tamamen yalan. Araştırmalara göre, kendinizden daha kötü durumda olan kişilerin hayatlarına bakıp "Benim hayatım daha iyi" demek, gerçekten iyi hissettiriyor. Toronto Üniversitesi'nden Psikiyatrist Philip Bauer: "Bizden daha iyi durumdaki insanlarla kendimizi karşılaştırmaya eğilimliyizdir; halbuki tam tersini yapmak kişiyi daha iyi hissettirir" diyor |