Cevap: Hükümetten ilk açıklama!
Keser döner, sap döner, gün gelir hesap döner canlar. Zamanında can yoldaşı olup, kuzu kuzu her haltı yiyen adamlar şimdi birbirine düşman kesildi, dün Tayyip'e şakşakçılık yapanlar bugün çıkıp '' Allah'tan kork be! '' diyor. Sanırsın Zaman gazetesi bu olaylar patlak vermeden önce, tarafsız, adil haberler yapan bir gazeteymiş gibi ayrı bir havalarda. Hayır cemaate yönelik operasyon yapılıyor, cemaate yakın olanlar gidiyor sabahlara kadar protesto ediyor ama iş sandığa gelince de paşa paşa Tayyip'e oyu veriyorlar. O zaman neyin öfkesi bu diye sormazlar mı adama? Sorarlar. Tepemize çıkardınız, pohpohladınız, bütün desteği verdiniz, şimdi adam tek başına ülkeyi yönetiyor diye niye kızıyorsunuz, hiç yakıştıramadım! 15 dakika haberleri izleyince bütün sinir sistemim zaten alt üst oluyor benim, bir de böyle saçma sapan adamların ak-pakmış gibi, hiçbir halt yememiş gibi konuşmaları eklenince hepten delleniyorum. 17 Aralık ve 25 Aralık operasyonlarının yıldönümüne girilirken, böyle bir şeyin patlak vereceği belliydi, başka türlü unutturamazlar derdim ama çoktan unutuldu bile, ayakkabı kutuları. Ne de olsa canları sağolsun değil mi? Kim gelirse yiyecek. Hay zihniyete. O keserle, sap dönüp bir gün Tayyip'i de bulacak diye beklemekten ciğerimiz soldu, bu kadar çok konuşan Cumhurbaşkanı olur mu? Olmaz. Zaten o Cumhurbaşkanı falan değil, padişah o. Az kaldı, yanındakileri de harcayacak. Ama yine de canı sağolsun değil mi? Ne de olsa adam dünya lideri be. Kaç kez dünyaya gelir böyle lider, mümkün değil, gelmesine de gerek yok gerçi Tayyip'i ölümsüz ilan ettiler. Bunlar ayranı milli içecek ilan edip, fazla içmişler. Yoksa bu kadar ayrılık olmazdı!
__________________ If you can't measure it, it doesn't exist. |