|
Aimar Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Şurada kendi fikrini söyleyen insanlar bile gerçeği yada olmasi gerekenleri bile kendi içgüzarliğinda cevapliyorsa tartışmalarin sonu nereye baglanir bilmiyorum ki. Misal sahsin biri bana bir kitapdan bahsediyor , Osmanlı padisahlarindan X padışah'ın sapkınlığını vesaire vesaire. Baz aldığı kitap darbe zamanında yazılan bir kitap? Bu kitabı ne kadar baz alabilirim ki? yada insanlarin bir X padisah yuzunden Osmanlıya bu kadar kötü bakmalarinin amaci nedir? Buna göre RTE Cumhuriyetin başında ve Cumhuriyet'i sevmememiz lazim kisasi cikiyor. |
Bak yanılgıya düştüğün noktayı kendin söylüyorsun,
" Baz aldığı kitap darbe zamanında yazılan bir kitap?" Osmanlı zamanınında bagımsız bir tarih yazım kurulu yoktu. Devrin tarih yazıcıları bizzat padişahtan emir alıp tarihi ona göre yazıyorlardı. Yineliyorum, tarih gücün tekelindedir. Tarihe güven olmaz. İşte diktacılar tarihi böyle yazdı, kemalistler tarihimizi çarpıttı, şunlar böyle yapınca berikiler de böyle yaptı falan bunlar realist söylemler değil. Realist olan şu, her güç kendi tarihini yazmıştır. Böyle olmasaydı tarih denen şey olmazdı. Tabi Cumhuriyet tarihinde Atatürk Padişahlardan yüce tutulacak, biz yıllarda Padişahın karşısında diğer ülke hükümdarlarını yerin dibine sokmadık mı ? Şuan güç Cumhuriyetin gücü ve ortada bir kahramanlık var ve tabi ki buna destansı bir tarih yazılacak, mitler oluşturulacak. Yarın RTE hakkında da destanlar söylenir mitler oluşturulacak. Bunlar tarih. Tarih böyle işler bunu engelleyecek kimse yok.
RTE Cumhuriyetin başındaysa Cumhuriyeti değil RTE Cumhuriyetini sevmemesi lazım^^ Eğer bu konulara merakın varsa W.J.Ong-Sözlü Yazılı Kültür ısrarla tavsiye ediyorum.