Osmanlı zamanında bile insanların konuşmadığı bir dil ne diye şimdilerde öğretilmeye çalışılıyor anlamış değilim. Arkadaşlar tekrar vurguluyorum; OSMANLI ZAMANINDA BİLE HALKIN KONUŞMADIĞI BİR DİLDİR OSMANLI DİLİ.
Peki neydi osmanlı dili? Saray bölgesindeki belirli bir kesim ve az çok eğitimli(muallak burası) bazı insanların KENDİ ARALARINDA konuşmuş olduğu bir dildi, vurgulamakta fayda var; saray bölgesinde.. Halk dili değildi(!) Bizim konuştuğumuz dil belli TÜRKÇE yetersiz mi kalıyor Türkçemiz de, Osmanlı diline dayatmalarla önayaklar atılıyor.
Tamam madem yeni sistem böyle;
Bu zamana kadar neredeydi bu karar o zaman? Ayrıca; pratik olarak ne fayda katacak dil bilgisi birikimlerimize? Eğitim sorunlarının hepsi çözüldü şimdi de, osmanlıcayı yeni bir dil olarak mı eğitim sistemine zorunlu üstelik yani seçmeli değil de, bir dayatma olarak illa -ki bizim dediğimiz olacak diyerekten bir sistemi insanların ders listesine getiriyorsunuz?
Hayırdır ne oluyor, ülkeyi 1923 öncesine götürme gayretinde bir sistem mi oluşturuluyor da, bu şekilde temelleri atılıyor? Osmanlı dili diye, iktidarın ideolojisi okutulmasında. Yahu en basitinden bir örnek vereyim; açın bir haber sitesini yorumları okuyun, Türkçe olarak gözükse de, Türkçe'nin yanlış yazıldığı bir ton yorum var.
Hayır yani sen anadilini daha doğru düzgün konuşamayan adama osmanlıca öğretsen kaç yazar. Bak yarın bir gün bunlar ortaya çıkar, felsefe de müfredattan kaldırılacak derseler de hiç şaşırmam. Halifelik ve saltanat sistemi getirilirse de şaşırmam artık.
Şimdi ben kalksam @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve @
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'e toplanın kardeşlerim 100. yıla 2. osmanlı olarak geri dönüyoruz desem bu adamlar dumura uğramaz mı? Bırakın allasen ya..