Tekil Mesaj gösterimi
Alt 12 Aralık 2014, 00:58   #7
Melodram
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Liselerde zorunlu hale getirilmesi gündeme gelen Osmanlıca dersi sizce gerekli midir?

Adamlar nereye saldıracağını şaşırdı, artık Cumhurbaşkanımız sarayına da yerleşti, 3 odalı evden 4 odalı eve geçen, komşularını hasetinden çatlatmak isteyen kadınlar misali yurtdışından misafirlerini de ağırladı, orayla işi bitti kendince. Eh madem bu durumu kabullendirdim, o zaman yavaştan şu eğitime de bir el atayım, sonra zaten başkanlık sistemini de getiririm, bu sarayı ben kendime yaptırdım çünkü tamam mı? triplerini bırakarak, tek hayali olan Osmanlı'ya dönüşü gerçekleştirmeye başladı. Zaten Melih Gökçek Ankaraspor'un adını Osmanlıspor yaptı, işte Davutoğlu koca koca Abdülhamit rahat uyu, emanetin sağlam ellerde gibi pankartlarla karşılandı. Bunların amacı sizce bu dili öğretmek ve yaymak mıdır? Yoksa tek başına söz sahibi olmak, kendine de padişah dedirtmek midir?
Yahu şöyle bir bakınca, bu ülkenin eğitim sisteminde milyonlarca saçmalık, eksiklik, yetersizlik bulabiliriz. İleriye gitme adı altında her geçen gün iyice karmaşıklaştırılan, biz-siz ayrımını çok net şekilde gözler önüne seren, eğitim eşitliği çığırtılarının ardına da tamamen kendi düşüncesine uygun sistemleri devreye sokan bu adamların Osmanlıca diye bir şeyi ortaya atmaları ne kadar mantıklı? Öyle bir dilin var olmadığını bile bilmeyip, sırf buna karşı çıkanlar var diye o kesmi '' cahil '' ilan etme gururunu yaşıyor adamlar. Hayır geçmişi öğrenmeye ya da öğretmeye bu kadar hevesi olsa bu adamların amenna ama bu tamamen tek taraflı bir şeydir, eğitimle alakası yoktur.
Gereksiz demeye dilim bile varmıyor, bunu tartışmamız bile vakit kaybı, ülkenin şu durumunda. Gündemi oyalamak için ortaya atılan klasik Tayyip Erdoğan emirlerinden biri işte. Bir de çıkıp '' İsteseler de istemeseler de bu dili öğrenecekler '' deyip, sonra da birkaç nasıl profesör olduğu tartışılır adamın çıkıp '' seçmeli ders olacak bu, isteyen seçer '' demesi de ayrı komik. Ay resmen ağaya karşı gelmedir bu.
Ülkede seçmeli ders anlayışı da malum, ben lise hayatım boyunca seçmeli derslerden birini seçtiğimi hatırlamıyorum, hep bunu seçtik dediler. Zorunlu seçmeli var bir de. Zorunluysa seçmeli niye oluyor? Aman işin içinden çıkılmaz.
Gidip bir çay içelim, bunlar hep Hürrem Sultan'ın etkisi.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet