Çikolatalı Krem Brulee
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ünlü Fransız tatlısı krem brulee (creme brulée) için farklı tarifler de denenmekte. Baylan Pastanesi‘nin mutfak şefi Tim Briggs’in hazırladığı çikolatalı tarifi buna güzel ve çok leziz bir örnek.
Krem BruleeMalzemeler
250 gr krema
250 gr süt
100 gr yumurta sarısı
40 gr şeker
70- 90 gr bitter çikolata
30 gr esmer şeker
Hazırlanışı
Süt ve krema kaynatılır. Şeker ve yumurta bir kapta çırpılır. Daha sonra kaynayan süt ve krema kenara alınıp bitter çikolata eklenir. Çikolata eriyince şekerli karışım da bu karışıma eklenip homojen hale gelene kadar karıştırılır. Porselen kaplarda 90 derecede 40 dakika pişirilir. Servis etmeden önce esmer şekerle kaplanıp pürmüzle (Alevli çakmakla) şeker karamelize edilir. |