Tekil Mesaj gösterimi
Alt 02 Aralık 2014, 22:16   #1
Çevrimdışı
Desmont
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Audi A7 h-tron Los Angeles'ta Tanıtıldı




Audi'nin yenilebilir enerji ile yakıtını sağladığı Audi A7 h-tron geleceğin araçları arasında gösteriliyor.


Audi, geçen hafta başlayan Los Angeles Auto Show’da A7 modelinin yakıt hücreli versiyonu olan : “A7 Sportback h-tron quattro concept”i tanıttı.

Güncel A7’ye uyarlanan “h-tron”, gücünü hidrojen yakıt hücresinden beslenen elektrik motorlarından alırken, yakıt hücresi desteği olmadan da bataryalarla belli bir mesafe katedebiliyor. Karmaşık bir yapıya sahip olan aracın motor kaputunun altında platinyum bazlı katalizörün kullanıldığı, polimer membranlı birbirinden bağımsız 300 adet yakıt hücresi bulunuyor. Bu hücreler 230 V ile 360 V’luk bir voltaj altında çalışıyor. Ayrıca sistemde; yakıt hücrelerine hava sağlayan turboşarj , kullanılmayan hidrojeni anod’a tekrar yollayan devirdaim fanı ve soğutucu bir pompa da kullanılıyor.

Audi A7 h-tron, yakıt hücresi modunda 100 kilometrede yaklaşık 1 kg hidrojen tüketiyor, bir başka deyişle hacimsel olarak 100 km’de 3.7 litre hidrojene ihtiyaç duyuyor. 500 km’nin üzerinde bir menzile sahip olan araçta 4 adet hidrojen tankı bulunurken, tüm tanklar yaklaşık 3 dakikada doluyor.

A7 h-tron’da hidrojen yakıt hücresine ihtiyaç olmadan da ilerleyebilmek mümkün. Markanın bir diğer modeli olan: “A3 Sportback e-tron”dan alınan 8.8 kWh’lık kapasiteye sahip bataryalar araca 50 km’lik bir menzil sunuyor. Fren enerjisi geri kazanımı sisteminin de desteklediği bataryaların istenildiği taktirde 2 saat (360 V) ile 4 saat(230 V) arasında doldurulması mümkün.

Ön ve arka akslara yerleştirilmiş, her biri 116 BG güç ve 270 Nm tork üreten 2 adet elektrik motorunun kullanıldığı araçta, voltajın aniden arttırılmasıyla motorların gücü anlık olarak 155 BG’e çıkabiliyor. 1950 kg’lık bir ağırlığa sahip olan otomobil toplamda 232 BG güç ve 540 Nm tork ile birlikte 0’dan 100 km/s hıza 7.9 sn’de çıkarken 180 km/s’lik bir maksimum hıza sahip.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan