Cevap: İçini dök!
İnsanların değişeceğine inanmadığım gibi, insan davranışlarının değişeceğine de inanmıyorum, hele ki bu davranışlar kişilik bozukluklarına kadar gidiyorsa gerçekten tehlikeli. Tedavisinin de güç olduğunu öğrenince, artık kabulleniş evresine geçtim kendi içimde. İnsanlar her zaman olmasını istediğimiz gibi olmaz veya olması gerektiği gibi olmaz, onlar olduğunu zannettiği kişi olarak hayatını devam ettirirler, bundan en çok kendileri zararlı çıksa da, bu zararın bir kısmını başka insanların üzerine atmaktan da çekinmezler, gocunmazlar. Şimdi bu durumda, her şeyin sebebi belliyken sonuçlarına topluca katlanıyor olmak ne kadar adil? Fazla karışık, o yüzden ne yaptım, insanların karmaşıklığından sıkıldığım zamanları biriktirip, her seferinde aynı filme sarıldım. Hachiko. Yine kendimi bir tren istasyonunda hiç gelmeyecek bir treni bekler gibi hissettim, yine ağladım, yine insanların aslında doğa ve dünya üzerindeki etkisini düşündüm. Bu etkiyi olumsuz yönde kullananların cezasını, hepimizin çektiğini düşünerek de biraz sövdüm açıkçası. Ama çok az.
__________________ If you can't measure it, it doesn't exist. |