Tekil Mesaj gösterimi
Alt 29 Kasım 2014, 00:11   #1
BehroozWolf
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Shellshock 'BASH' Açığı, Linux, OS X

Geçmiş aylarda ortaya çıkan HeartBleed açığını duymayan kalkamıştır sanırım. Özellikle sunucuları tehdit eden açık OpenSSL şifreleme protokolünü tehdit etmesi büyük bir tehlikeye işaret etmişti. Şu sıralar, linux dünyası için başka bir baş belası ve bir o kadarda tehlikeli olabilecek bir açık bulundu. "Shell Shock" adı verilen bu açık, linux işletim sistemlerini ve apple tarafindan geliştirilen OS X sistemlerine etkilemekte. Sadece sunuculara değil akıllı telefonlardan bir çok alana kadar bir çok şey tehdit altında da olabilir. Herneyse, gelelim biz açığa..

Shell Shock genel olarak bash'dan kaynaklaniyor. Bash konusuna hakim birisi eğer sisteminiz de bu açık varsa, kolaylıkla sisteminize sizabilir ve gerçekten büyük hasarlar verebilir. Çok fazla teknik detaya girmek istemiyorum, aşşağıda sisteminiz nasil test edeceğinizi ve gerekli teknik bilgiyi bulabileceğiniz bir adresin link adresini veriyorum. Bir kontrol etmenize fayda var...

Gerekli web-site: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Not: Kimsenin bu konudan bahsetmemiş dikkatimi çekti ve forumda bir konu bulamadım fazla da araştırma yapmadım.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver