27 Kasım 2014, 19:21
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Köylü Çorbası
Erzincan yöresine ait bir çorba çeşitidir.
Malzemeler
- 2 soğan
- 1 bardak erişte
- 2 bardak yeşil mercimek
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sirke
- 2 kaşık tereyağı
- 1 kaşık salça
- Tuz ve baharatlar
Çorba’nın Hazırlanışı
Çorba için kullanılacak olan yeşil mercimekleri ayıkladıktan sonra 15-20 dakika haşlamak için ocakta bekletelim. Bu arada çorba tenceresinin içerisine ince kıyılmış soğanları, tereyağını ve domates kalçasını ilave ederek 3-5 dakika arası kavurun. Haşlanma işlemi biten yeşil mercimekleri, erişteler ile birlikte çorba tenceresinin içerisine bırakalım. Birkaç karıştırma hareketinden sonra suyunu ilave edelim. Çorbanın pişmesine yakın sarımsakları döverek sirke ile birlikte çorbanın içine atalım ve 3 dakika daha pişirdikten sonra servis edebiliriz.
Afiyet olsun |
| |