|
o6 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Yazdığın yazının ve verdiğin fıkhi bilgilerin tamamını değil çoğunu okudum organ bağışıyla bir alaka bulamadım. İnsan eti diğer insanlara haramdır yiyiemez tamam ama organ nakli hakkında bir icma göremedim.
Ayrıca insanın kendi bedeni Allah tarafından bize emanet amenna peki Allah'u tealadan bize emanet olmayan birşey varmı ? Mallarımız çocuklarımız eşlerimiz paramız sağlığımız işimiz evimiz herşeyimiz bize emanet değilmi ? Onlardan hayır için harcıyoruz da öldükten sonra bize faydası olmayan ama başka bir insanı sağlığına kavuşturan organlarımızla neden hayır işlemeyelim.
Birde şunu duymuştum neymiş efendim organ bağışlayınca işte mahşer günü eksik dirilecekmişiz. Hey Allah'ım sen ol diyorsun dağlar dümdüz oluyor bize kalk diril diyeceksin biz eksik dirileceğiz HAŞA ! |
Tamamını okuyup cevap vermeniz daha doğru olurdu.64 sayfa.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
--IRCForumlari.NET ; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 16:01 -->-> Daha önceki mesaj 15:26 --
|
o6 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
Yazdığın yazının ve verdiğin fıkhi bilgilerin tamamını değil çoğunu okudum organ bağışıyla bir alaka bulamadım. İnsan eti diğer insanlara haramdır yiyiemez tamam ama organ nakli hakkında bir icma göremedim.
Ayrıca insanın kendi bedeni Allah tarafından bize emanet amenna peki Allah'u tealadan bize emanet olmayan birşey varmı ? Mallarımız çocuklarımız eşlerimiz paramız sağlığımız işimiz evimiz herşeyimiz bize emanet değilmi ? Onlardan hayır için harcıyoruz da öldükten sonra bize faydası olmayan ama başka bir insanı sağlığına kavuşturan organlarımızla neden hayır işlemeyelim.
Birde şunu duymuştum neymiş efendim organ bağışlayınca işte mahşer günü eksik dirilecekmişiz. Hey Allah'ım sen ol diyorsun dağlar dümdüz oluyor bize kalk diril diyeceksin biz eksik dirileceğiz HAŞA ! |
"Evet, biz onun parmak uçlarını bile derleyip eski haline getirmeye kadiriz." (Kıyamet: 4)
Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz Medine'ye hicret edince Tufeyl bin Amr -radiyallahu anh- de Medine'ye hicret etti. Onunla birlikte kavminden bir zât da hicret etti. Fakat Medine'de sıkıldılar. O zât hastalandı ve sabırsızlık ederek oklarını aldı, onlarla parmak eklerini kesti. Derken ellerinden kan fışkırmaya başladı, sonra da öldü.
Daha sonraki günlerde Tufeyl bin Amr -radiyallahu anh- onu rüyasında gördü. Kılık kıyafeti güzel olmasına rağmen elleri sarılı idi. Tufeyl -radiyallahu anh- ona "Rabb'in sana ne yaptı?" diye sordu. O da "Peygamber -sallallahu aleyhi ve sellem-in yanına hicret ettiğim için beni affetti." diye cevap verdi. Tufeyl -radiyallahu anh- "Neden seni ellerini sarmış görüyorum?" deyince:
"
Bana 'Senin bozduğun bir organını biz düzeltemeyiz.' denildi." cevabını verdi.
Tufeyl -radiyallahu anh- bu rüyayı Resulullah -sallallahu aleyhi ve sellem- Efendimiz'e anlattığında:
"Allah'ım! Onun ellerini de affeyle!" diye duâ etti. (Müslim: 116)
"Allah için hicret ettiği, Allah'a ve Resulü'ne gönül verdiği halde arzusu ile parmak eklerini kestiğinden ötürü böyle bir ihtar almaya sebep oldu. Ya kendisini katlettiren, organlarını vasiyet edip aldıranın halini siz düşünün!"