Haftanın Polemiği: Kız Olmak Mı Yoksa Erkek Olmak Mı Daha Kolay?
Bu haftaki polemiğimiz erkek olmak mı yoksa kadın olmak mı daha kolay başlığı altında fikirlerimizi paylaşmak.
Önce ben kendi yorumumu sizlerle paylaşmak isterim. ☟☟☟☟☟☟
Keşke erkek olsaydım da şu nazlı dünyadan kurtulsaydım ve daha sade yaşasaydım dediğiniz oldu mu hiç?
Kadın olmak özellikle Türk toplumunda çok zor. Kadın olmak bütün ülke ve toplumlarda çok zor..
Kadınlara gösterilen aşırı hassasiyet, iltifat veya tersine aşırı sertlik kadınların hayatlarını dahada zorlaştırmakta.
Kadınların dünyasını erkeklerin dünyasından hem hormonsal hemde cinsiyetten kaynaklanan beklentiler doğrultusunda karma karışık bir hayat.
Kadın hem namusunu korumak hemde erkeğinin namusunu kurtarmak bunun yanında insanların neslini devam ettirmesi ve evde aktif rol oynama ilaveten toplumda örnek davranışlı olma gibi sosyal, biyolojik yükümlülüklerle belleri oldukça eğilmekte ve bu yükümlülükler altında ezildikçe ezilmekte.
Tam bu noktada kadın hakları onlara kısmende olsa yardımcı olmakta ama 21. yüzyılda da olsak kadınların yaşamı ve mutluluğu için mutluluk daha yakalanmış değildir.. Kadın olmak zordur;
Bir erkek gibi görünebilmeli
Bir hanımefendi gibi davranmalı
Genç kız gibi görünmeli
Ve bir at gibi çalışmalısınız. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
|