Narlı İrmik Pastası Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1. kat için:
2 adet nar
13 çorba kaşığı nar suyu
1 su bardağı süt
3 çorba kaşığı irmik
3 çorba kaşığı tozşeker
2. ve 3. kat için:
1 litre süt
7 çorba kaşığı irmik
7 çorba kaşığı tozşeker
140 gram çikolata
26 cm’lik kelepçeli kalıp Narlı İrmik Pastası Yapılışı
1. KALIBIN içine narları ayıklayıp yerleştirin. Bir tencereye nar suyunu, sütü, irmiği ve tozşekeri alın ve sürekli karıştırarak pişirin. Koyulaşınca ocaktan alın. 3- 4 dakika sürekli karıştırarak ılınmasını sağlayın. Muhallebi iyice ılındığında narların üzerine dökün.
2. 2. ve 3. katlar için bir tencerenin içinde sütü, irmiği, tozşekeri karıştırın. Muhallebi kıvamına geldiğinde ocaktan alın ve yarısını 2. kat olarak kalıba boşaltın.
3. Tencerede kalan muhallebiye çikolatayı ilave edip yeniden ocağa alın. Eriyene kadar karıştırın. Eridiğinde ocaktan alın ve 3. kat olarak kalıba boşaltın. Buzdolabında soğuttuktan sonra geniş bir servis tabağına ters çevirerek servis yapın. Aşçının notu: 1. katın muhallebisini narların üzerine sıcak dökerseniz narların rengi soluk bir görüntü alır.
sofra |