Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi (resimli)
Domatesli Acı Biber Turşusu Tarifi (resimli) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER 1kilo acı biber 2 kilo salçalık domates 3 yemek kaşığıtepeleme tuz 1 yemek kaşığı şeker 1 neskahve fincanı zeytinyağ 1 neskahve fincanı sirke Yarımbaş sarımsak HAZIRLANIŞI Biberleri ve domatesleri güzelce yıkayalım. Domateslerin kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın.(isterseniz kabuklarını soymadan rondodan geçirebilirsiniz.) Biberlerin saplarını atıp küçük küçük doğrayın. Derin ve geniş bir kaba doğradığınız biberleri,domatesleri soyulmuş ve ince ince doğranmış sarımsakları ekleyin üzerine zeytinyağ,sirke,tuz ve şekeri ekleyip hepsini beraber güzelce karıştırın yıkanmış kurutulmuş kavanozlara ağız kısmında bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun kavanozları taşma riskine karşı bir tepsiye dizin buzdolabına kaldırın 3-4 hafta içinde turşularınız hazır olacaktır. AFİYET OLSUN Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Alıntıdır. |