Tekil Mesaj gösterimi
Alt 20 Kasım 2014, 12:21   #2
Melodram
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kampüslerde ezan sesi

Şimdi bir şey diyeceğim yine yanlış anlaşılacak ama bunun ne kadar gerekliği olduğu bence tartışmaya açıktır. Ülkede cami eksikliği olduğunu düşünmüyorum ben, dağ başına üniversite yapıp camiye uzak diye o gençlerin dinden uzak kalacağını düşünmeleri de garip. Bir kere üniversitelerin çoğunda mescit var, yani isteyen istediği şekilde dini inançlarını, ibadetlerini yerine getirebiliyor, bugüne kadar da bir sıkıntı olmamıştır bu. Bunu sıkıntı olarak görsem, üniversitemde bana '' mescit var mı? '' diye soranlara farklı yaklaşırdım ama şimdi üniversitenin içine cami yapılmasıyla okulun içinde mescit olması aynı şekilde kabul görmeyebilir, bu biraz kışkırtmaktır aslında. Kışkırtmak derken inanmayan insanlardan bahsetmiyorum, burası Türkiye ve her şey sorun olabilir, her şey bir tartışma yaratabilir.
Ayrıca üniversitede okuyan koca koca insanlar dini eğitimi ya da bilgileri gidip camiden almamalı, din kendi kendine öğrenilir. Bunun yerine o okulların içine eğitimde işe yarayacak şeyler yapılması, teknolojik ürünlerin getirilmesi öğrencilere daha çok katkı sağlar. Çünkü oradaki çocukların zaten isteyeni her şekilde ibadetini yerine getiriyor, manevi yönlerini kendi geliştirebiliyor ama bir mühendisin makineyle ilgili olan teknolojik gelişmeleri kendi kendine öğrenmesi mümkün değil. İkisini birbirine karıştırma da diyebilirsiniz de, ben karıştırmıyorum. Maneviyatın insanın kendi içinde gelişebileceğini, bunun için okul içinde caminin olmasının bir önemi olmadığından bahsediyorum. Tabii bu her okula da yapılamaz, orası kesin de, yapılan okullarda da caminin önünde bir şey olur, biri yanlış bir şey yapar, sonra sen camiye saygısızlık yapıyorsun diye kavgalar çıkar, çıkmazsa hatrı kalır çünkü. Ne diyelim, izleyip görelim, ben bir şey desem ne olur demesem ne olur, yapan yapar. Ama kavga edip sonra bana gelmeyin, Ayşe benim saçımı çekti diye! (minik gülücük)

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver