Şeriat olsa, hepinizin kafasını kesip, ibrete alem olsun diyede at meydanında sallandırırlardı. Neyse ki laik bir devlette yaşıyoruz bu tarz yazışmaları yahut konuşmaları çok rahat bir şekilde yapabiliyorsunuz. İnanmayanlar, inananlara diyor ki boşuna kürek sallıyorsunuz efendim, cennet ve cehennem diye birşey yok boşuna ibadet edip, mal harcayip boşa zahmete giriyorsunuz. Yok efendim ölümden sonra dirileceğimiz ne malum? Belki sizin dediğiniz gibide olabilir belki olmayabilir de,belkide ölümden sonra bizim dediğimiz gibi vardır. Senin dediğin savunduğun düşünceyi doğru sayalım. Dediğin gibiyse ölümden sonra hayat yoksa bizde senin gibi olacağız. Yani ölümden sonra sanada yok banada yok. (ceza,ödül
vb.) EE bu durumda hani sizin karşıt düşünce değiniz kişilerin yaptıgı Allah için kıldığı namazlar ve ibadetler,efendim zekatların bir zararı olur mu? Bence olmaz. Peki ya Tanrı varsa ve ölümden sonra hayat varsa? Bu inanaların hepsi haklıysa? Sizce her iki türlüsündede kimin zararı olur? Bence cevabı herkes biliyor. Nacizane yorumumdur,böyle kısır bir tartışmada yer almak istemem.