Cevap: Öldükten sonra yaşam!
Bence konuyu felsefik olarak da ele almayalim isterseniz :) sosyolojik olarak degerlendirelim, toplumlumda ki kutuplasmanin sadece ufak bir yansimasi bu... fasizm atilan bombalarla, yapilan saldirilarla baslamaz, fasizm insan iliskilerinde baslar... iki insanin iliskisinde...konuda butun bilimsellik, felsefik kavramlar yerle bir edildi, yetmedi "adab-i muaseret" kurallari da yerle bir edildi... inanmayanlar populist, inananlar pragmatist ilan edildi... gri bir yasam ne kadar zor, siyah beyaz bakmak zorunda birakildik belkide... bir zamanlar "ibadet'de gizlidir kabahat'de" diyen bir toplumun fertleriyiz oysaki... cok uzak bir zamandan bahsetmiyorum benim salcali ekmek yedigim, yandaki ermeni komsumun ezan okurken hristiyan olmasina ragmen muzigi kapattigi donemlerdi... bakin yineliyorum din felsefik ifadeyle dogmatikdir... temeli "imandir" yani kuskuya yer yoktur... felsefese ise kuskucu ve elestirisel bir tavir icersindedir ve bu insanin dogru bilgiye ulasmasinda faydalidir... felsefe ile din arasinda yoneldikleri amac bakimindan benzerlikler vardir, her ikisi de varlik ve deger bakimindan en temel olani bulmaya calisir, evreni insani anlama ve aciklama cabasi icersindedir... bu konu felsefiktir... bu konu benim cuz'i iradem ile alakalidir... nedir cuz'i irade? benim secme hakkim, ustelik yaradilis fitratimda olan bizati tanri tarafindan vakfedilen Cuz'i iradem... yani ben bu iradem ile Sorgularim arkadasim... bu bana tanri tarafindan dahi bahsedilmisken siz kim oluyorsunuz ? insanlarda ki pervasizligi anlamakta zorlaniyorum...
dip not; Belirtmeden gecemeyecegim herhangi bir sekilde sahsilestirilmeye calisilan hic bir munakasanin icersinde yer almayacagim...
__________________ You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female! |