Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2014, 22:51   #45
Ashriel
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Öldükten sonra yaşam!

Ocean Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
- "sizden kimin, hür mü’min kadınlarla evlenmeye gücü yetmezse sahip olduğunuz mü’min genç kızlarınızdan cariyeler alsın." nisa suresi, 25.ayet.

erkegin uckuru yatissin diye kadinlari, genc kizlari resmiyette hizmetci olarak, pratikte seks icin kullanilacak bir mal gibi kullanma izni verebilmeyi gorunen ve gorunmeyen alemlerin sahibine ait olduguna hic kimse beni inandıramaz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Şimdi bana kimse fetva veriyor demesin. Ben ayetleri okudum ve yapılan yorumlara aşırı sinirlendiğim için gidip kuran'ın mealini açtım ve ayetlere baktım. Öyle süper müslümanım, ben cok dindarım diye bir iddiam yok asla da olmadı. Günahlarım elbet var ancak günahkar ile kafir arasındaki farkı idrak edelim önce.

Şimdi ayete gelecek olursak 2 ayet arasındaki 2849384 farkı bulalım hadi. Ocean'ın yazdığı sözde ayette dediği gibi çirkin bir anlam çıkabilir ancak gerçek ayette hiç de öyle bir anlam çıkmıyor, ben çıkaramadım. Benim gerçek ayetten anladığım, maddi güçleri olmayan müslüman erkeklerin, o zamanki kültürde var olan müslüman cariyelerle, sahiplerinin rizaları dahilinde EVLENMELERİ. Evlerine alıp dediği şekilde kullanmaları değil. Ayrıca bu hanımlara da normal hür hanımlara verilen mehirin verilmesi söylenmiş. Olur da o hanımlar zinaya düşerse de hür hanımlara verilen cezanın YARISI verilsin denmiş. Sonunda da belirtilmiş ki bu ayet harama düşme, zina etme korkusu duyan mümin erkekler için. Ama yine de en hayırlısı, sabretmek denilmiş. Bu ayetin tam olarak nesi yanlış? Adam gücü yok diye, evlenemiyor diye harama düşse, zina etse daha mı hoş olurdu? Ama tabi zihniyetten zihniyete fark eder bu ayeti yorumlamak. Sana göre zina etmek olası bi durum, özgürlük, kişilerin rizası varsa yaşasınlar canım kime ne gibi bir anlam içerebilir.

@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gördüğün gibi yanlış yönlendirme ve olayları carpıtma var. Ben bunu paylaşmak istemedim, ocean'a bizzat söyledim ancak illaki bulaş diyorsunuz. Ben konunun tamamen carptirildiğini ve amacını aştığını düşündüğüm için konunun kapatılmasını talep ettim. Kimseyi de belli bir inançla yaftalamadım. Kim neye inanıyor inanın umrumda değil, yeter ki inancıma saldırmasın.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan