Cevap: Öldükten sonra yaşam!
Bir gün dünya üzerinde %100 adalet tesis edilebilirse, bende gerek duymam başka bir aleme. Herkes iyi olsun, herkes güzel yaşasın, sağlıklı doğsun, sağlıklı yaşasın. Kimsenin hakkı çalınmasın, herkese hakkı verilsin. Hak eden hak ettiği cezaya çarptırılsın falan işte, adalet. Bunu sonsuzda istemiyorum, beni ikna etmek için bir 35 - 40 yıl bu şekilde yaşatın yeter.
Bunu bundan sonra yapmak mümkün mü? Bence değil. Hadi diyelim oldu, başardın bunu. Bugün başardın, hatta şimdi. 2 dakika önce ölenin hakkı yok mu? O ölene de, yaşamak üzere olan ve yaşayacak olanada, hakkını vermek; muazzam, olağanüstü, bir güç gerektirir ki bu hepimizin malumu üzere insan üstü bir güç. Biz buna Allah diyoruz. Ben diyorum.
Böyle bir gücünde yarattıklarına kurallar koymasını ve bu kurallara uyulmayacağı takdirde veya uyulduğu takdirde gerekenin yapılacağı başka bir alem yaratmasını mantıksız veya gereksiz bulmuyorum. Haşa.
Örnek veriyorum; eli kanlı bir Apo. Kaç bin tane vatan evladının kanına bulaşmış bir it. Evladımız gibi besliyoruz. O bunca eve ateş düşürdükten sonra ölüp toprak olacaksa sadece bu olacaksa zaten o toprak ona cennettir. Dünyayı versen o kadar ihya edemezsin adamı.
Hristiyanı anlarım, müslümanı anlarım. Sadece Allah'ın varlığına inanıp bütün dinleri reddeden ve Allah var diye iyi olmaya çalışan, çekinen bir insanıda anlarım. Saygı duyarım. Ama bana ölünce toprak olacaz dersen, a ah olmaz.
Eğer ki inançsız bir insan olsaydım sırf yukarıdaki Apo örneği yüzünden intihar ederdim galiba. Bir başka alemin olduğuna inanmasam, hesap vereceğimize inanmasam. Sevdiğim insanlara, nasihatım iyi olması yönünde olmazdı. Gitsin çalsın, çırpsın. Hak gözetmesin. Bir kere yaşayacağı şu 50-60 yılı insan gibi yaşasın diye bu şekilde nasihat ederdim. ( çalınca, çırpınca insanlıktan çıkıyor evet ama toprak olacak pekte mühim olmasa gerek. )
Öldükten sonra nasıl dirileceğimiz konusunda bir çok şey söyleniyor. Ama yine kendim olarak, an ve an kendi yaptıklarımla, sevabım/günahımla huzura cıkacağıma inanıyorum.
Bunlara, müslüman olarak inanmayı tercih ediyorum.
Öptüm, görüşürüz.
__________________ nırım rım. |