Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2014, 14:56   #33
Ocean
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Öldükten sonra yaşam!

o6 Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Madem bu kadar etkili bir konu hakkında bi şeyler yazmak , İslamiyetin en üst noktolarından biri olan ahiret hakkında da böyle rahatça yoruma açmak beni rahatsız ediyor çünkü yanlış yorumlama yapılabiliyor ki yapılıyor da oda az bilenin fikrini değiştiriyor.

kardeşim senin ciddi anlamda tedavi görmen gerekiyor, hem insanların görüşüne ve inancına saygılıyım diyorsum hemde. böyle konu açmaları ve farklı yorum yapmalarından rahatsız oluyorum onlar yanlış yorumlama yapıyor diyorsun.

kime göre doğru ? sana göre doğru. sana göre yanlış olan şey, başkası için doğru olabilir. sanki ölmüşsün de tekrar dünyaya gelmiş gibi, bir başkasının yoruma kesinlikle yanlış diyemezsin.

Burada yapılan her yorum şahsın kendince doğrudur. Şunu artık beynine idrak et.

Bana göre ölen biri, doğmadan önce ne ise yine o olarak kalacak. Bu benim için doğrudur. Senin için yanlış olması, benim düşüncemin yanlış olduğu anlamına gelmez. Zira ölüp dirilmedin, diğer tarafa gidip gören ve tekrar geri dönen hiç kimse yok. Dolayısıyla benim düşüncemin yanlış olduğunu hiç bir şekilde çürütemezsin.

Sana tavsiyem o okuyupta anlayamadığın kitabı aç baştan bir kez daha oku, zira o kitabı senden çok daha iyi biliyorum. Arapça yazılmış bir küfürü, alıp başına öpüp boynuna asacak kadar iyi biliyorsun sadece.

Sağdan soldan yazılmış ayetleri alıp imzana koymakla olmuyor bu işler. Ben sana bir biri ile ters düşen onlarca ayet çıkartırım.

Ama ben senin dinin ve görüşün yanlış dedim mi hiç ? ama illa konuşacak olursam bana gidipte görmüş gibi yaptığın yorumlara karşılık okuduğun kitaptaki yazıların bir tanrı tarafından değil de, bir insan eli tarafından yazıldığının onlarca kanıtını sunarım.

Bunlardan sadece bir iki örnek ;

- "ey iman edenler rastgele peygamberin evlerine girmeyin, bir başka iş için girmişseniz ille de yemek vaktini beklemeyin. ama yemeğe çağrıldığınız zaman girin, yemeği yiyince dağılın ve uzun söze dalmayın. gerçekten bu, peygambere eziyet vermekte ve o da sizden utanmaktadır; oysa allah, hakkı açıklamaktan utanmaz. onlardan peygamberin eşlerinden bir şey isteyeceğiniz zaman, perde arkasından isteyin. bu, sizin kalpleriniz için de, onların kalpleri için de daha temizdir. allah'ın resûlüne eziyet vermeniz ve ondan sonra eşlerini nikahlamanız size ebedi olarak helal olmaz. çünkü böyle yapmanız, allah katında çok büyük bir günahtır." ahzab suresi, 53. ayet

* Koskoca Allah'ın hiç içi yok insanlığa gönderdiği koskoca kitapta peygamberin özel hayatından bahsediyor, karısı ile yaptığı alışverişin perde arkasından olması gerektiğinden, peygamberin karısının yüzünü görmemesi gerektiğini, peygamber çağırmadıkça gitmeyin adamı rahatsız etmeyin (belki adam misafir sevmiyor) demesi, peygamber ölürse onun karısı ile evlenme demesi,

- hiç kimse bu sözlerin bir yaradana ait olabileceğine bana inandıramaz.

- "sizden kimin, hür mü’min kadınlarla evlenmeye gücü yetmezse sahip olduğunuz mü’min genç kızlarınızdan cariyeler alsın." nisa suresi, 25.ayet.

erkegin uckuru yatissin diye kadinlari, genc kizlari resmiyette hizmetci olarak, pratikte seks icin kullanilacak bir mal gibi kullanma izni verebilmeyi gorunen ve gorunmeyen alemlerin sahibine ait olduguna hic kimse beni inandıramaz.

Lütfen bu yüzden kimse kimsenin görüşüne yanlış demesin.

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet