06 Kasım 2014, 19:09
|
#7 |
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Alparslan Türkeş
BAŞBUĞ’A
Fırtınalar kopuyor yüreğimde, fırtınalar!
Benimle gökler yasta bugün.
Geçit vermez dağlar, çöktü sanki başıma,
Asırlık bir çınar devrildi bugün.
Çığlıklar yükseldi göklere, çığlıklar!
Bozkurtların duada bugün.
Karahan gazaba gelmiş,
Gökler ağlamakta bugün.
Bir od düştü yüreklere, bir od!
Kavrulur yanar bedenler bugün.
Vatan aşkı ile sevdalı bir yürek sustu
Ak pürçekli analar karalar bağlar bugün.
Hatice GÜLENSOY
05.04.1997
“Bütün sohbetlerinde iyilik, dürüstlük, memleket ve millet sevmenin fazilerlerini anlatırdı. Merak etmişimdir ‘Bu insan niye kamuoyuna kötü gösterildi?’ diye. Ve hemen her görüşmemizde ‘İbadet edin, Kur’an-ı Kerim okuyun, ben her sabah kalkar mutlaka okurum. Zihniniz açılır.’ şeklindeki tavsiyeleri de hafızamın derinliklerinden hatırlayabildiklerim.”
Mustafa Köker
“Çınarlar ayakta ölür. Rahmetli Türkeş de dimdik ayakta hayata veda etti. Belki ben onun felsefesinin hepsini anlayamadım. Ama milliyetçiliğe yürekten bağlandım. Milliyetçiliğin onun istediği gibi sürdürülmesini temenni ediyorum.”
Selin Aktan
KOSOVA’DA TÖREN
üSKÜP- MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş için dün Kosova’nın başkenti Priştine’de de tören düzenlendi. Kosova Türk Demokrat Birliği tarafından düzenlenen ve çok sayıda kişinin katıldığı törende bir konuşma yapan KTDP Genel Başkanı Erhan Köseoğlu, Türkeş’in ‘Türk Birliği’ ülküsünün, Kosova Türkleri tarafından ebediyete kadar sürdürüleceğini bildirdi.
Son Çağrı, 9 Nisan 1997 Çarşamba
AZERBAYCAN GAZETELERİ
Yeni Musavat: “Türkeş, dünyasını değiştirdi, ancak onun adı, Türk Milletinin tarihine yazıldı. Azerbaycan Türkleri, özgürlük ve bağımsızlıklarını koruyarak, senin ruhunu şad edecek.”
9 Nisan 1997
Azatlık gazetesinde Azerbaycan’ın milli şairi Bahtiyar Vahapzade’nin “Büyük Türkçü” isimli yazısı Alparslan Türkeş’in vefatı ile ilgiydi.
DOĞU TÜRKİSTAN YASA BOĞULDU
MHP lideri Alparslan Türkeş’in vefatı Doğu Türkistan’ı yasa boğdu. İstanbul’da bulunan Doğu Türkistan Milli Merkezi Basın Sözcüsü İsmail Cengiz, konu ile ilgili açıklamasında şunları söyledi: “Türk Dünyasının bağımsızlığı ve özgürlüğü uğruna kendini adamış olan, Türkistan sevdalısı, Gökbayrağın bekçisi Sayın Alparslan Türkeş’in vefat haberi, Çin’e karşı özgürlük mücadelesi sürdüren Doğu Türkistan’a ulaştı.
Merkezimize Doğu Türkistan’ın her yöresinden yüzlerce kişi telefon ederek taziyet mesajlarını ilettiler. Doğu Türkistan halkının evlerde, camilerde dualar okuduklarının iletilmesini istediler.
Türkeli, 9 Nisan 1997 Çarşamba
TÜRKMENİSTAN’DA MEVLİD OKUTULDU
Türkeş’in ölümü Türkmenistan’da yaşayan Türk toplumu tarafından da üzüntüyle karşılandı. Türkmenistan’da Alparslan Türkeş için Mevlid okutuldu.
Aşkabat’ta çeşitli toplantılar düzenlendi.
KIBRIS’TA TÜRKEŞ İÇİN DUA
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş için, Selimiye Camiinde dua okundu.
...
Türkeş’in doğduğu evin yakınında bulunan Selimiye Camiine gelen heyet, burada topluca dua etti. Milliyetçi Adalet Partisi Genel Başkanı Zorlu Töre’de, Türkeş’in, esaret altında yaşayan Türkler’e bağımsızlık yolunda ışık tuttuğunu söyledi.
Sabah, 10 Nisan 1997
Alpaslan Türkeş kimdir sorusunun cevabı bence böyle bir hayat hikayesini bildikten sonra verilmelidir?
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |
| |