Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: Alparslan Türkeş
VATAN VE TÜRKEŞ
...
Derken 1990’lar...
Bu sefer bölücü pkk karşısında Türkeş, “vatanın elden gitmekte olduğunu” görmüştü.
Bu kez mücadelesini burada yoğunlaştırdı.
...
Kabul etmek gerek:
pkk karşısında birçok devlet büyüğü, özellikle ABD’nin kurduğu tezgah içinde “realite-mealite” diye kıvırmaya başlandığına, Türkeş her zaman onları durdurmak açısından önemli bir unsurdu...
Bekir COŞKUN
4 Nisan 1997
SON BAŞBUĞA VEDA
Tarih 4 Nisan 1997... Devlet adamı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin değerli bir mensubu, Türk Milliyetçilerinin lideri, Türkiye’deki ülkücü kadroların başbuğu, büyük dava adamı Alaparslan Türkeş, bu fani dünyadan gerçek aleme uçtu.
Arkasında binlerce, milyonlarca gönüldaşını, dava arkadaşlarını ve Türk Milliyetçilerini bıraktı.
Şüphesiz ki büyük insanları büyük milletler yetiştirir. Ne mutlu Türk Milletine ki, büyük bir Türk Milliyetçisini yetiştirme bahtiyarlığına erişti.
Türk Milleti, kendisine hizmet edenleri asla unutmaz.
Son Başbuğunu da unutmayacaktır.
“Baka yiğidim, bu dünya, gelimli gidimli dünya, ahir son ucu ölümlü dünya. Avşar Oğlu Alp Arslan dahi bir gece yerinden durmuş idi. Altın makas eline almış idi. Gençlere altın kuşak kuşandırmrş idi. Hayat, çeşitli ihmallerle dolu uzun bir yolculuktur, demiş, atına binmiş ve tatlı canını al kanatlı Azrail’e vermiş idi.”
Ahmet Bican Ercilasun
“Ölürse tenler ölür, canlar ölesi değil.”
Yunus EMRE
MEHMED ŞEVKET EYGİ’NİN KALEMİNDEN
ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN CENAZE TÖRENİ
“...
Büyük kalabalık tören esnasında tekbir getirerek yürüdü. Halk ‘Ya Allah... Bismillah... Allahu Ekber!...’ diye haykırıyordu. Güzel sesli hafızlar Kur’an okuyordu. Vefatı duyulur duyulmaz, hastane önünde toplanan kalabalık da tekbir getirmişti.
Cenaze namazına Müslüman kesimden hocaefendiler, şeyhler, cemaat başkanları da katılmıştı.
Türkiye’de İslam’la, Müslümanlarla, İslami gelişme ile savaşmaya yeltenenler sanırım bu büyük cenaze töreni karşısında sarsılmışlar, şaşırmışlar ve derin derin düşünmüşlerdir.
Yine, Türkiye’de İslam’ı kendi cemaat ve gruplarıyla özdeşleştirmek isteyenler de düşünmüş ve ibret almışlardır.
Alparslan TÜRKEŞ’in kabrine Mekke’den, Medine’den, Büyük Şeyh Ahmed Yesevi türbesinden ve bağımsız Türk devletlerinden getirilen topraklar konulmuştur.
Türkeş’in hayatı büyük fırtınalar içinde geçmiştir. En son, 1980 darbesinden sonra tutuklanmış ve tam dört buçuk sene ağır bir tutukluluk hayatı yaşamıştır. Dört buçuk sene...
Söylemesi kolay, zindanda yaşaması zor bir zaman dilimi. O bunlara tahammül etmiş ve serbest kaldıktan sonra da şikayette bulunmamıştır.Hatta, kendisine zulüm edenleri affetmiştir.”
Son Çağrı, 10 Nisan 1997, Perşembe
BOZKURTLARIN DOĞUMU
“...
‘Doğmak ölmek içindir.’ ‘Dünyaya gelen her can, elbette ölümü tadacaktır.’ Benim sevincim, huzurum, elbette ki Alparslan Türkeş’in vefatına değildir. Benim sevincim Türkiye’de, Bozkurtların dirilişini görmekten kaynaklanıyor. Türk-İslam ülküsüne bağlı bir milyon gencin Ankara’nın o dondurucu soğuğuna ve durmadan yağıp duran karına rağmen, Türkeş’in cenaze namazına büyük bir vakarla, sabırla ve inançla katılmaları bana göre bir destan güzelliğindedir. Uzun yıllardan beri tekbirle, salevatla ve Kur’an tilavetiyle bir cenaze kaldırmamıştık. Milletimize aşk derecesinde bağlı olan bir Başbuğu milletimizin gelenekleriyle ahirete uğurlamaktan daha güzel ne olabilir?
Yavuz Bülent Bakiler
TÜRKEŞ’E ANIT MEZAR
Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altıok, “Alparslan Türkeş’in yapılacak Anıtmezarı O’nun fikirlerini yansıtır şekilde düzenlenecek” dedi.
Alparslan Türkeş’in mezarını hergün eşleriyle, çocuklarıyla yüzlerce insanın ziyaret etmeye başladığını bildiren Altıok “Orası bir ziyaretgah olacak. Yapılacak Anıtmezar’ı ziyaret edenler, O’nun fikirlerinin yaşadığını orada hissedecekler.” diye konuştu.
Ortadoğu, 10 Nisan 1997
SON BAŞBUĞ İÇİN HAKKINDA NELER DEDİLER
“Biz hayatı ve babamızı kitaplarla birlikte tanıdık, evimizde ilk gördüğümüz eşyalar arasında kitap rafları ve kitap sandıkları vardı. İlk çocukluk hatıralarımız arasında kışladan geldikten sonra hep kitap okuyan babamız vardı. Rudyar Kipling’in “Eğer” şiirini Yunus Emre’nin divanı ile birlikte yüksek sesle okumayı, ailesi ile paylaşmayı severdi.”
Umay Günay Türkeş
“O, iyi bir insandı. Benim arkadaşımdı. O, askerlerin cennetine gitti.”
Amiral Fred Haynes
Amerikan-Türk Konseyi Başkanı
“Doğru... Alparslan Türkeş, sert bir insandı. Fikirlerinde tavizsizdi. İnandığı duğrulardan hiçbir zaman taviz vermedi ve sapma göstermedi. Buna karşılık, Türkeş’in insani ilişkileri son derece yumuşaktı. O ülküsünde çelik, insani ilişkilerinde ipek karışımı bir insandı.”
Emin Pazarcı
“Vatanı ve milleti için ‘Gece uyumadan, gündüz oturmadan’ mücadele eden, Türk Dünyasını tek bir çatı altında görmeyi Mevlasından dileyen merhum Alparslan Türkeş’e Allah’tan rahmet diliyorum. Milletini bu kadar çok seven bir insanı, şüphesiz Allah da sevecektir.”
Abdülkadir Donuk
“Atatürk’ün ‘Gençliğe Hitabesi’ ‘Göktürk Kitabesi’ kadar anlamlı ve tarihidir. Türkeş, bütün hayatını gençlere adadı. Her ihtilalin biçtiği gençlik fidanını yeniden dikti, yeniden büyüttü. Nihayet Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti’ni emanet ettiği gençliği yetiştirdi. O gençlik hem Türkiye Cumhuriyeti’ni hem de Türk Dünyasını korumak ve kurtarmak sevdasıyla donandı.”
M.Oğuz Öcal
“Günümüzün dava ve gönül adamı Türkeş, inanılmayacak kadar uzun gelecek asırlara seslenmekte olan bir alperendir. Kesinlikle biliniz: Milletinin tarihini yaşayıp yaşatanların, ona yön verenlerin önündedir.”
Ahmet Kabaklı
O’na Hoyratlar
Tekbir!
Ah O’na mı bu tekbir?
Haykırıyor bozkurtlar
“Başbuğ ölmez o tek bir!”
Kahramandır
“Alparslan” kahramandır
Yere göğe sığmayan
Sesler kahr, amandır
Hülya S. Sipahioğlu
“Evet, Alparslan Türkeş artık aramızda yok. Ama onun önderi olduğu bir büyük milliyetçi kadro dimdik ayakta...
Ve asıl mücadele de şimdi başlıyor...”
Yalçın Özer
“Alparslan Türkeş’i seversiniz veya sevmezsiniz. Taparsınız veya nefret edersiniz. Ama kabul edin ki, yakın tarihimize damgasını vurmuş ve geçmişteki hatalarından ders almış bir liderdi. Ülkesini seven bir Türk Milliyetçisi idi. Ama ırkçı değildi.”
Emin Çölaşan
“Milliyetçi ve siyasi devletçiliği bırakmadı. Ama, şiddet yerine hukukun, içe dönüklük yerine uzlaşmanın sözcüsü oldu. Nazım Hikmet’ten şiir bile okudu kitlesi önünde.
Beğeniriz veya beğenmeyiz siyasi söylemini. Bu başka mesele. Ama, Türkeş, gerçekten bir “Başbuğ”du. Yani “lider”di işte!...”
Mehmet Barlas
“Rahmetli Türkeş, seksen yıllık ömrünü Türklük davasına adadı. Bu yolda, tâbir caiz ise şehit oldu.”
Prof.Dr.Veysi Aslan
“Türkeş’in hedefi Türk Milliyetçiliği fikrini iktidar yapmaktı. İnsanlar fanidir, fakat fikirler bakidir. Onun özlemini çektiği, fikri şeylerin gerçek olacağıdır. Türkiye’nin ilimde ve teknikte ileri gideceği ufuklar görünür gibidir. Türk Milleti ebedmüddet olacaktır inşallah!”
Prof.Dr.Abdurrahman Küçük
“Türk Milleti, medeniyetin bütün nimetlerinden istifade etmeye, hür ve bağımsız yaşamaya en fazla layık olan milletlerden biridir. Onu bu nimetlerden ve hayat hakkından mahrum etmek isteyen düşman güçler, bu emellerini gerçekleştirmek için milli kültürümüzü kıyasıyla tahrip etmektedirler!
Türk gençliği, büyük devlet adamı Alparslan Türkeş’in Büyük Ülküsünü yaşatacak, devletimizi yıkarak, milletimizi yok etmek isteyen düşmanların oyunlarını bozacaktır.”
Prof.Dr.İsmet Miroğlu, 12 Nisan 1997, Türkiye
“Alparslan Türkeş Bey’in ismini daha 60’lı yıllarda duymuş, onun amacı, ideali ve bu ideal yolunda gerçekleştirdiği mücadeleyle tanımıştım. Bu yıllardan itibaren onun faaliyetini daima izlemiş, Türkçülük, Ülkücülük yolunda ne gibi azablar, işkenceler çektiğini öğrenmiştim. Onun kendi özel derdi yoktu. Bütün hayatı boyunca Türk halklarının derdi onun kalbinde yaşamıştır.
1977 yılında Türkiye’yi turist olarak ziyaret ettim. O zamanlar Alparslan Türkeş Bey’in ‘Sovyet İmparatorluğu bünyesindeki esir Türk halklarının Kremlin’in esirliğinden ergeç kurtulacağından eminim.’ sözlerine Türkiye’de alay edenlere de rastladım. Ama onun uzağı görme becerisiyle geleceği bildiği isbat olundu. Çünkü o istikbali sevgisinin ve arzusunun gözüyle görüyordu. Ben kendisiyle birkaç kere görüşmüş, evinde misafir olmuştum. Kendisinin hangi büyük fikirler ve arzularla yaşadığının şahidiyim.
Geçen yıl Aralık ayında Ankara Numune Hastanesi’nde tedavi gördüğüm zaman beni ziyaret etti. Ben o zaman son kez görüştüğümüzü nereden bileyim? Bu büyük insanın, bu büyük Türkçünün vefatı yalnız Türkiye’yi değil, bütün Türk dünyasını sarstı. Bu nedenle onun matemi bütün Türk dünyasının matemidir. Altı Türk Cumhuriyetinin kazandığı bağımsızlık onun şaheseridir. Bunu cesaretle söyleyebiliriz. Bugün ben bir Türk olarak, bu büyük Türkoğlu Alparslan Türkeş’in anısı önünde baş eğerek, O’na Allah’tan rahmet diliyorum.”
Bahtiyar Vahapzade
Azeri Türklerinin ünlü şairi
19 Nisan 1997, Türkiye
“Hepimiz şahidiz ki bütün ömrü Türk Milletinin hizmetinde geçti ve ülkemiz aleyhine olan hareketlerin karşısına bükülmez bir irade ile çıktı. Bu kararlı öncü şahsiyetinden dolayıdır ki O’nu seven ve örnek alan milliyetçi gençlik O’na hep “Başbuğ” dedi. Şİmdi O, vatan ve davaları uğruna şehid edilen binlerce gencin temiz ruhlarıyla beraber bulunuyor.”
Prof.Dr.Nevzat Yalçıntaş
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |