Cevap: Japonlar'dan Öğrenilmesi Gereken 10 Temel İlke
Bir yerde okumustum, Japonlarin kulturel soklama dedikleri bir adetleri varmis, ve donemin basbakani Turgut Ozal zamaninda gerceklesmis bir olay anlatilir... O donemde Japon egitim uzmanlari gelmis ve ulkemizin egitim sistemini incelemis, Ozal'in burokratlarininda bulundugu bir ortamda raporlarini sunmuslar ve sonuc olarak "sizin egitim sisteminizde milli ruh yok" demisler... Ozal'in "Nasil" sorusu uzerine sunu anlatmislar..."biz Japonya'da okula baslayacak cocuklarimiza milli ruh $oklamasi yapariz.Onlari once toplu halde hizli trenlere bindirir,dev fabrikalarimizi, teknoloji merkezlerimizi gezdirir ulkemizin gucunu gosteririz. Sonra da bu yavrularimizi alir Hirosime ve Nagazagiye goturur,orada atom bombasi atilan ve yillardir ot dahi bitmeyen alanlari gosterir deriz ki;eger siz calismaz,bilinclenmez ve az once gordugunuz teknolojiye sahip cikmazsaniz sonunuz boyle olur." Burokratlardan birisi "ama bizim Hirosima'miz yok ki" diyince Japon uzmanlar "sizin canakkale'niz on hirosima eder" cevabini verir... Japonlar cidden cok onurlu ve hayranlik duyulasi bir halktir... en azindan bir kacini tanimis olmak bile bir insani gururlandirabilcek kadar, onurlu ve caliskan insanlar ,gerci fazlasiyla alinganlar ama olsun .. benim uzerimdeki etkileri hep olumlu olmustur ...
__________________ You will naturally be submissive to a man that you trust to lead, even if you're a alpha female! |