Elmalı Tavuk Göğsü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
1 lt süt,
1 su bardağı toz şeker,
1 paket vanilya,
3 yemek kaşığı tepeleme un,
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta.
İçi İçin:
1 su bardağı toz şeker,
1 su bardağı kırılmış ceviz,
Tarçın isteğe bağlı,
5 adet elma (tercihen ekşi).
Üzeri İçin:
2 poşet krem şanti.
Elmalı Tavuk Göğsü Yapılışı
Muhallebisi için; tencereye tüm malzemeyi koyalım ve koyulaşana kadar karıştırarak pişirelim.
Sonra muhallebiyi borcama döküp yayalım.
Elmaları soyalım ve rendeleyelim.
İçine toz şekeri ilave edelim ve karıştırarak pişirip soğumaya bırakalım.
Daha sonra cevizi ilave edip karıştıralım.
Elmalı karışımı muhallebinin üzerine döküp yayalım.
Krem şantileri tarife göre hazırlayalım.
Elmalı harcın üzerine krem şantiyi döküp düzgünce yayalım.
Krem şantinin üzerine hindistan cevizi serpip 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim.
Elmalı Tavuk Göğsünü soğuk olarak servis yapalım.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |