Ördek Çorbası Endonezya Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Karides ezmesi 2 kaşik
Biber
Kişniş yapragi (taze) 1 avuç
Tuz 1/2 kaşık
Sogan (Küçük) 10 adet
Domates 2 adet
Acı kırmızı biber 3 - 5 adet
Ördek (yaklaşik 2 kg) 1 adet
Mantar (KurutulmuŞ) 20 gr.
Sirke 1 kaşik
Şeker
Limon suyu 3 kaşik
Sarmısak 5 diş
Tarif
Mantarları bir saat süre ile ılık suda bekletin
Ordegi iyice ayiklayip soğuk suyla yıkayın
Kağıtla kurutup 6-8 parçaya ayırın
Kırmızı acı biberin tohumlarını çıkarın, yıkayın ve ince ince doğrayın
Sarmısağı ve soğanları soyun, ince ince doğrayın
Domateslerin kabuklarını soyun ve çekirdeklerini çıkarın
Kişnişi yıkayıp durulayın, ve kıyın
Ardından mantarları da süzüp güzelce doğrayın
Ördek parçalarını mantar, biber, sarmısak, domates ve kişnişle beraber düdüklü tencereye atın, ve ördeği kaplamaya yetecek kadar su ekleyin
Tuz koyun
Düdüklü tencerenin en yüksek basınç ayarında 15 dakika kadar yuksek ateşte pişirin
Sonra ocağı kısın ve 20-30 dakika kadar daha pişirin
Yavaşça soğumaya bırakın
Sosa karides ezmesi, biber, şeker, sirke ve limon suyu ekleyin
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |