Mantar Soslu Çökertme Kebabı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
160 gram köfte
125 gram kibrit patates
120 gram yoğurt
110 gram domatesli mantar sos
Servisi için:
1 dilim domates
1 dilim sivri biber
NASIL YAPILIR?
Porsiyon sayısı ile doğru orantılı olacak şekilde kullanacağınız dana but ve dana döş etini makinede bir kez çekerek, kıyma haline getirin.
Mutfak robotunda rendelenmiş kuru soğan, ekmek içi, tuz, karabiber, karbonat, yumurta, ayçiçek yağı ve doğranmış maydanoz ekledikten sonra kıymayı yoğurun.
Hazırladığınız köfte harcını mümkünse buzdolabında bir gün beklettikten sonra elinizle ya da şekil verme aparatıyla dikdörtgen şeklinde köfteler hazırlayın.
Hazırladığınız köfteleri, orta ateşte içleri çiğ kalmayacak şekilde aralarda ters çevirerek 8 dakika kadar pişirin.
Kabuklarını soyup, kibrit şeklinde doğradığınız patatesleri bol suda yıkayıp, kuruladıktan sonra kızgın ve derin yağda 2 dakika kadar kızartın.
Kızarmış patatesleri, ortası çukur bir servis tabağına alın. Kızaran köfteleri, patateslerin üzerini kaplayacak şekilde tabağa yerleştirin.
Üzerine ince ince dilimlenmiş mantarlar ile hazırladığınız domatesli sostan ekleyin. Izgara domates ve sivri biber dilimi ile süsledikten sonra sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |