Malzemeler
3 yemek kaşığı (100 gr) tereyağ 6 adet orta boy domates 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 su bardağı (300 gr) kuskus 1 su bardağı (100 gr) rendelenmiş kaşar peyniri 3 diş ezilmiş sarımsak 2 dal taze soğan 2 yemek kaşığı doğranmış maydanoz Kuskusları haşlamak için: 4 su bardağı (800 ml) su 1 tatlı kaşığı tuz
Tarif
Öncelikle domateslerimizi üstten kapak açar gibi kesip içlerini tatlı kaşığı ile boşaltarak kenara alıyoruz. Tuz ve karabiberi bir fincanda karıştırıp domateslerimizin iç yüzeyine parmağımızla sürüyoruz. Diğer tarafta tuzlu suyun içinde kuskuslarımızı yumuşayana kadar haşlıyoruz. Kuskuslarımızın suyunu süzüp sıcakken içine
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’mızı ekleyip karıştırıyoruz. Sonra sırasıyla kaşar peynirimizi, sarımsak, taze soğan ve maydanozlarımızı da ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Hazırladığımız karışımı domateslerin içine doldurup kapaklarını üzerine kapatarak 200 derece fırında 10 dk pişiriyoruz. Domates dolmalarımız piştikten sonra sıcak servis yapıyoruz. Püf Noktası: Dolmamızın istediğimiz lezzette olması için domateslerimizin içini tuz ve karabiberle tatlandırmamız önemli olacaktır.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.