Malzemeler;
Kek için;
4 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 adet muz
4 yumurta
1 vanilya
1 kabartma tozu
İç kreması için;
4 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı un
yarım litre süt
1 yemek kaşığı mısır nişastası
Üstü için;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Yumurtaların beyazını bir kaba sarısını bir kaba ayırıyoruz, beyazlarını koyduğumuz kaba 2 yemek kaşığı şeker ekleyip, kremşanti kıvamına gelinceye kadar çırpın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sarısınada iki yemek kaşığı şeker ekleyerek karıştırın.Üzerine erimiş ama yanmamış yani siyahlaşmamış tereyağını ekleyin, diğer kapta hazırladığınız yumurtaların beyaz kısmınıda ekleyin, un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek, mikser değil kaşıkla karıştırın.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine eşit olarak döküp, 170 derecede ısınmış fırında 15 dk pişiriyoruz.Çıkarıp ilk sıcağı gittikten sonra rulo yaparak üzerini bir bezle örtüp kenarda beklemeye alıyoruz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tencereye iç krema malzemelerini en son sütü ekleyip , muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz, soğuttuktan sonra rulo yaptığımız keki açıp, dikkatlice pişirme kağıdından çıkarıp kremayı üzerine sürüyoruz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İç kremayı sürüp rulo şeklinde kıvırıyoruz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yarım saat dolapta dinlendiriyoruz, bu sırada kremşantiyi hazırlayıp, beklettiğimiz kekin üzerine sürüyoruz üzerini dilediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz, en az 3-4 saat daha dinlendiriyoruz.
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afiyet olsun
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
@
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.