Somon Marin
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
50 gram somon fileto
5 gram küp şeklinde kabuklu doğranmış, yeşil elma
5 gram küp şeklinde kabuklu doğranmış portakal kabuğu
Somon marinasyonu için:
1 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1/2 yemek kaşığı elma sirkesi
Sosu için:
1/2 yemek kaşığı istiridye sos
1/2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
1 adet yumurta sarısı
1 yemek kaşığı buzlu soğuk su
Servisi için:
1 tatlı kaşığı pesto sos
1 dal taze kekik
NASIL YAPILIR?
Somon filetoyu yaprak yaprak ayırın. Taze sıkılmış limon suyu ve elma sirkesi ile karıştırdıktan sonra 1 saat bekletin.
Sosunu hazırlamak için; istiridye sos, taze sıkılmış limon suyu, ayçiçek yağı, yumurta sarısı ve buzlu, soğuk suyu blenderda çırpın.
Marinasyon karışımında bekleyen somonları; hazırladığınız sos, kabuklu yeşil elma ve portakal kabuğu parçacıkları ile harmanlayın.
Mezeyi, sosunu çekmesi için 2 saat kadar buzdolabında bekletin.
Pesto sos ve taze kekik yaprakları ile bekletmeden servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |