Karışık Kebap
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
300 gram dana tranç eti
150 gram kuzu boşluk eti
150 gram kuyruk yağı
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
Patlıcanlı kebap için:
2 adet büyük boy kemer patlıcan
Adana kebap için:
1 tatlı kaşığı pul biber
NASIL YAPILIR?
Dana tranç, kuzu boşluk eti ve kuyruk yağını satırla kıyma halini alana kadar çekin.
Tuz ve karabiber ilavesi ile kebap harcını karıştırın.
Urfa kebap hazırlamak için harcı bu şekilde kullanın. Adana kebap hazırlamak için karışıma ayrıca pul biber ilave edin.
Patlıcanlı kebap hazırlamak için; patlıcanları bir parmak kalınlığında, iri halkalar halinde kesin.
Kebap harcından parçalar alıp, ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
Şişlere bir dilim patlıcan, bir adet köfte geçirin ve boşluk vermeden sıkı sıkı dizin.
Daha iyi sonuç almak için kebapları, ızgarada aralarda çevirerek kendi yağında pişirin.
Bekletmeden, sıcak olarak servis edin. Sevdiklerinizle paylaşın.
__________________ ~ Adım YaLnızLık ~ |