Lezzet Kayığı Tatlısı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler;
2 adet kabak (yaklaşık 8 porsiyon kayığımız oluyor)
2 adet patlıcan
2 adet kırmızı (kapya) biberi
Bir tutam dereotu
Çok az zeytinyağı
Sarmısaklı yoğurt
Tuz Malzemeleri kişi sayısına göre çoğaltabilir ya da azaltabilirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı;
Öncelikle kabaklarımızın üzerini traşlayıp yıkıyoruz ve resimdeki gibi 4′e bölüyoruz. Çekirdeklerini kaşıkla oyuntu oluşturarak çıkartıyoruz.
Tencereye çok az su koyup kabaklarımızı haşlıyoruz. Patlıcanları ve biberleri fırında veya tüpte kabuklarıyla birlikte közlüyoruz. Közlenen biber ve patlıcanları soyup doğruyoruz. İçerisine doğranmış dereotunuda ekleyip sarmısaklı yoğurtla karıştırıyoruz. Haşlanmış kabaklarımızı soğuduktan sonra hazırlamış olduğumuz yoğurtlu harçla doldurup servis tabağına alıyoruz.
İşte bu kadar hem lezzetli hemde sağlıklı nefis salatamız hazır. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Afiyet şifa olsun… |