Tekil Mesaj gösterimi
Alt 01 Eylül 2014, 16:22   #2
Çevrimdışı
Amelia
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Domatesli Barbunya Balığı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler


8 Orta boy Barbunya
1 Çorba Kaşığı Tereyağı
1 Küçük Soğan
2 Orta Boy Dolmalık Biber
4 Orta Boy Domates
1 Defne Yaprağı
1/2 Tatlı Kaşığı Tuz
1/3 Tatlı Kaşığı Karabiber
1 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu
1/2 Tatlı Kaşığı Biberiye
1 Küçük Limon
16 Adet Yeşil Zeytin

Yemek Tarifi


Önce fırınınızı orta hararette ısıtın.
Ön hazırlık olarak soğanı piyaz doğrayın.
Dolmalık biberi, sap ve çekirdekli kısmını çıkarıp attıktan sonra, ince şeritler halinde kesin.
Domatesleri, kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarttıktan sonra, iri zar biçimi doğrayın.
Barbunyaların pullarını kazıyıp karnını yarın.
İç organlarını ve galsamelerini çıkarıp atın.
Bol akar suyla yıkayın.
Limonu ince dilimleyin.

Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritin.
Yağ erir erimez soğanı katıp 2 dakika, sık sık karıştırarak sote edin.
Biberi ilave edip birkaç kere karıştırdıktan sonra domates, defne yaprağı, tuz ve karabiberini koyup 5 dakika pişirin.
Tencereyi ateşten alın.
Dereotunu ilave edip karıştırın.

Barbunyaları, cam kaba yerleştirin.
Üzerlerine biberiyeyi serpin.
Domates sosunu balıkların üstüne döküp en üste de limon ve zeytinleri koyun.
Kabı ısıtılmış fırına sürüp 20-25 dakika pişirin.
Kabı fırından alıp, balıkları sıcak olarak servis edin.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver