Cevap: Gaziantep Çorba Tarifleri
Öz çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı
Malzeme
2 su bardağı dövme
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 adet tavuk budu yada göğsü
1 yemek kaşığı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızıbiber
1 çay kaşığı karabiber
1 adet yumurta
Tuz ve yeterince su Tarifi Dövme yıkanıp bol su ile ocağa konur. Bir taşım kaynayınca altı kapatılarak bir gece bekletilir. Ertesi gün tekrar ocağa alınarak iyice pişirilir. Daha sonra süzgeçten geçirilir. Pişen tavuğun suyu süzülmüş olan dövemeye konur. Tavuk etleri iyice didikleyerek çorbaya konur. Süzülmüş yoğurdun içine yumurta akı konarak bir kapta iyice çırpılır. Kısık ateşte iyice ısınıncaya kadar karıştırılır. Isınınca hazırlanan çorba yoğurda yavaşça ilave edilir. Pişen çorba ocaktan alınır.Bir tavada yağ iyice kızdırılır, içine kırmızıbiber eklenerek çorbanın üzerine dökülür. Çorba servise hazırdır. Şirinli çorba Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı
Malzeme
2,5 su bardağı pirinç
12 bardak su
2 su bardağı şeker
12 yemek kaşığı pekmez
Dövülmüş ceviz yada fıstık Tarifi
Pirinç suda açılıncaya kadar haşlanır. Haşlanınca şeker yavaş yavaş karıştırılarak ilave edilir. Daha sonra pekmez konup bir iki taşım kaynatılır. Koyulaştıktan sonra ocaktan alınır. Servis yaparken üzeri fıstık yada ceviz içi ile süslenir. Bulama çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı
Malzeme
2 su bardağı dövme
1,5 kg. yoğurt
1 adet patlıcan
1 tutam nane
2-3 adet yeşil biber
1 adet yumurta
1 yemek kaşığı un
Tuz ve yeterince su Tarifi Bir tencerede yoğurt, yumurta ve un iyice çırpılır. Bu karışıma ayran kıvamına gelinceye kadar su eklenir. İçine önceden ıslatılmış olan dövme ilave edilir ve ocağa alınır. Kaynayıncaya kadar durmadan karıştırılır. Diğer taraftan patlıcan ve yeşil biberler küçük küçük doğranarak parçalanmış olan nane ile çorbaya eklenir. Dövme ve içerisindeki sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Üzerine isteğe göre yağ ve kımızı biber eklenerek servis yapılır. Katma çorbası Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Yapılışı
Malzeme
2 su bardağı dövme
1-1,5 kg. yoğurt
3-4 diş sarımsak
Kuru nane
Tuz ve yeterince su Tarifi
Bir tencereye önceden ıslatılmış olan dövme üzerine su ve tuz ilave edilerek yumuşak pilav halini alıncaya kadar pişirilir. Diğer yanda iyice dövülen sarımsak, yoğurdun içine konur ve 2 bardak su ilave edilerek katı bir ayran halini alıncaya kadar çırpılır. Pişen dövme derin bir kapta soğutulur. Soğuyunca özleşinceye kadar yoğrulur (5 dk.). İçine hazırlanan katı ayran eklenir ve karıştırılır. Çorbanın üzerine biraz kuru nane eklenerek soğuk olarak servis yapılır. Alıntı |