Çipura Dolması Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 adet çipura
5 çorba kaşığı sıvıyağ
100 gram ıspanak yaprağı
5-6 adet mantar
5 adet karides
4 adet midye
2 çorba kaşığı krema
1 çay kaşığı baharat karışımı Çipura Dolması Yapılışı
ÇİPURALARI ayıklayın ve ortalarındaki kılçığı çıkarın. Diğer tarafta 2 çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. İnce kıyılmış ıspanak yaprağı, mantar, karides ve midyeyi sıvıyağda soteleyin. Krema ve baharat karışımını
ilave edip bütün malzemeyi 1-2 defa çevirdikten sonra ocağın altını kapatın. Balıkların içine bu karışımı paylaştırın. Balık dolmalarını yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip üzerlerine sıvıyağ gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Piştikten sonra kalınca dilimleyin. Sebzeli pilavla birlikte servis yapın.
sofra |