Vişne Likörü
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 kg vişne
250 gram tozşeker
15 adet karanfil
3-4 adet kabuk tarçın Vişne Likörü Yapılışı
VİŞNELERİ, aralarına şeker serperek bir kavanozun içine yerleştirin. Karanfil ve kabuk tarçınları da ilave edin. Kavanozun ağzını kapatıp, 15 gün güneşte bekletin. Tadına bakarak, kıvamda olduğunu anladığınızda servis yapabilirsiniz.
Aşçının notu: Vişne likörünü alkollü seviyorsanız, 15 gün sonra güneşten alıp içine eşit oranda karıştırılmış votka-şekerli su karışımı (1 su bardağı votka, 1 su bardağı şekerli su olabilir) ilave edebilirsiniz.
sofra |