Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Temmuz 2014, 11:35   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çocuğunuzun Vurma Alışkanlığı Varsa Ne Yapmalısınız




1. Evinizde şiddete yer olmadığını idrak etmesini sağlayın.

Zaten vurmak gibi bir alışkanlığı olan çocuğa “biz kimseye vurmuyoruz!” demenin hiçbir mantıklı yanı yok. Aslına bakarsınız bu yöntem sizi daha etkisiz ve otoritesiz bir duruma sokar. Çünkü “biz kimseye vurmuyoruz!” doğru olsaydı eğer, çocuğunuz size vuruyor olmazdı. Fiziksel bakımdan saldırgan çocuklarla ilgilenirken, zayıflık göstererek çocuğa vurmaması için yalvarmak yerine, öfkeli hissetmenin normal, ancak vurmanın yasak olduğunu kesin bir dille anlatmak gerekiyor. Çocuğunuz sakinleştikten sonra onunla taşkınlığı hakkında kararlı ve net bir şekilde konuşun: “Biliyorum sinirleniyorsun, çok fazla öfken var. Bu kocaman duygularla kimseyi incitmeden başa çıkabilmen için sana yardım edeceğim. Seni çok kızdıran şeylerle ben ilgileneceğim; ancak anneye vurmak yasak.”

2. Çocuğunuzun iyi dinlenmiş ve beslenmiş olduğundan emin olun.

Çocuğunuz yorgun mu? Aç mı? Çocuğunuzun ani tepkileri ve saldırıları, midesinin boş olduğu zamanlara denk geliyor olabilir. Bu problemli davranışların takibinde olun. Çoğunlukla akşam yemeklerinden önce mi oluyor? Üstesinden gelmesi için küçük bir atıştırmalık verin. Yatma saatinden hemen önce mi? Yorgun düşmemesi için biraz daha erken yatmasını sağlayın.

3. Çocuğunuzu dikkatinizden ve ilginizden mahrum bırakmayın.

Çocuğunuza, dikkatinizi ve ilginizi, hızlı bir kucaklama ya da küçük bir gülümseme gibi basit ve kolay hareketlerle, gün boyunca küçük dozlar halinde vermeyi unutmayın. Çocuğunuzla tüm etkileşiminiz görevlerin tamamlanması hakkında olduğu zaman – “ellerini yıkadın mı?”, “ödevlerini yaptın mı?” gibi – çocuklarınızı onları ne kadar çok sevdiğinizi anlayabilecekleri küçük, sevimli alışverişlerden yoksun bırakmış olursunuz. Kendilerini size yakın ve bağlı hisseden çocuklar genelde sizi memnun etmek için ellerinden geleni yaparlar.

4. Çocuğunuzun hareketleri taşkınlık haline geldiği an, kelimelerinizi sınırlayın.

Çocuğunuz sinirlenmeye başladığı an, kullanabileceğiniz sihirli sözcükler yok maalesef. Kontrolünü kaybettiğinde, duygu fırtınası dinmeden sakinleşebilmesi neredeyse imkânsız. Bu durumda yapabileceğiniz en makul şey, çocuğunuzu kontrol altına almaya çalışmak ve ikinizin de güvenliğini sağlamak.

5. Çocuğunuzun saldırganlığını besleyen duygularına hitap edin.

Öfkeli bir çocuk, genellikle canı yanan bir çocuktur. Yaralı insan, yaralar. Çocuğunuzun taşkınlıklarını neyin tetiklediğini keşfedebileceğiniz sessiz bir ortam yaratın, vakit ayırın. Onu en son patlamasının sebebi olduğunu iddia ettiği şey hakkında gerçekleri söylemeye davet edin. Müdahale etmeden ve tavsiye vermeden dinleyin. Dikkatlice dinlemek, çocuğunuzu neyin rahatsız ettiğini bulmanıza yardımcı olacak; belki de okulda yaşadığı tatsızlıklar yüzünden bozulan sinirlerini rahatlatmak için ihtiyacı olan ebeveynliği yapabileceksiniz.

6. Çocuğunuza farkındalığı öğretin.

Son zamanlarda, çocuklar ve farkındalık meditasyonları ile ilgili çok yararlı etkinlikler düzenleniyor. Bu çalışmalarda, birkaç dakikalık arkadaş canlısı egzersizlere katılan çocukların öfke ve gerginliklerinde yoğun bir azalma görülüyor. Tüm bu programlar ve daha fazlası, yerinde duramayan, huzursuz çocukların dahi kimi zaman öfke ve saldırganlık kontrollerini artırabilmek için kucaklarına oyuncak bir ayı koyarak, yavaş ve sessizce nefes almaya odaklanabildiklerini kanıtlıyor.

hthayat

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver