Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Temmuz 2014, 19:18   #1
Çevrimdışı
Elysian
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Hurmalı Güllaç Tarifi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler
250 gram hurma
6 adet güllaç yaprağı
Yedi buçuk su bardağı süt
2 çorba kaşığı tozşeker
1 çorba kaşığı gülsuyu
Yarım su bardağı file badem

Süslemek için: 9 adet vişne
2’şer çorba kaşığı antepfıstığı ve file badem

Hurmalı Güllaç Yapılışı
SÜT ve tozşekeri ocağa oturtup, parmak yanmayacak kadar ısıtın. Geniş bir kaba 1 çorba kepçesi süt koyup, üzerine parlak tarafı üste gelecek şekilde 1 adet güllaç yaprağı yerleştirin. Gülsuyu damlatıp, file badem serpiştirin. Kaba aynı şekilde 2 yaprak daha koyun. Üçüncü güllaç yaprağının üzerine kıyılmış hurmayı yayın. Kalan 3 adet güllaç yaprağının da üzerlerine süt koyup, gülsuyu ve file badem serperek üst üste yerleştirin. Antepfıstığı serpip, vişne taneleri ile süsleyerek, servis yapın.

sofra

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet bizimmekan