Cevap: Patatesli mantı tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 adet yufka
1 adet yumurtanın akı
Yarım çay bardağı sıvıyağ
3 su bardağı et suyu
İçi için:
4 adet büyük boy patates
Yarım su bardağı sıvıyağ
Yarım demet taze soğan
Tuz, karabiber, pulbiber
Üzeri için:
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber Patatesli Kolay Mantı Yapılışı
İÇ harç için, patatesleri haşlayıp bir çatalla ezin. Geniş bir kaba alıp üzerine sıvıyağ, ince kıyılmış taze soğan, karabiber ve tuz ekleyip karıştırın. Yufkaları 8 eşit üçgen parçaya bölüp geniş tarafına patatesli harçtan koyun. Rulo yaparak sarıp kendi etrafında sıkı bir şekilde döndürün. Yumurta akı ile uçlarını yapıştırın. Yağlanmış bir fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcakken üzerlerine ılık et suyu gezdirip servis tabağına alın. Erittiğiniz tereyağında pulbiberi yakıp mantıların üzerine gezdirin. Sarmısaklı yoğurtla servis yapın.
sofra |