Cevap: Sınır Tanımayan Bir Din Yarattık Kendimize.
Selamun Aleyküm. Öncelikle yaratmak Allah'a mahsustur. @[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kardeşime katılıyorum bunca zaman hiçbir makaleni okumadım ki begenmemişimdir de. Yani teşekkür butonu kullanmamışımdır.
Gelelim konuya. Şu yazını okuyunca burdan çıkardığım anlam şu ;
Kur'an da ne geçiyorsa onu yapın gerisini boşverin.
Hadis ve sünnetlere kulak asmayın.
İcma-i ulema uydurmadır.Kur'an da yazmadıkça onlar yorumlamışlar.
Şimdi geçenlerdede bahsettim 3 şey vardı itikatta.
1 - Ayet*i Kerime
2 - Sünnet, Sahih Hadis-i Şerif
3 - İcmai-ulema
İmam Azam hazretleri çok bilgin olduğu söylenir. Buna nazaran onun bir sözü var
Bilmediklerimi ayağımın altına koysam başım göğe değerdi.
Böyle bir zaat dünyada onun Fıkhi bilgilerini benimsemiş insan çoktur en yayğın mezheptir Hanefilik özellikle biz türklerde.
Bu zaat abdest alırken parmaklarının arasına diger elinin parmaklarını sıvazlamadı diye 40 yıl ibadetini kaza ediyor.
ve yeryüzünde 2 rekat namazda Kur'an hatmeden tek kişi. (bilinen)
Bu zaat dini bilgiler Fıkıh hakkında bizlere yardımcı oluyor. Ve ben onun fıkhi bilgilerinin doğru olduğuna şahitlik ediyorum.Allah şaşırtmasın.
Diğer bir konu kıldığın namazda aldığın abdestte tuttuğun oruçta vs. En kücük bir ibadetinde bile binlerce detay var.
Bunları apaçık Kur'an öğretmemiş. Nolmuş Peygamber efendimiz Miraca çıkmış Cebrail a.s orda göstermiş ve anlatmış.
Daha sonrasında detaylar detaylar detaylar Peygamber efendimiz göçüp gitmiş nolmuş bilene sormuşlar. Kim bilen ? Ashab. Ashab da kendi yorum katmamış. Peygamber efendimiz böyle yapardı. Resulullah böyle söylerdi. Ben peygamberi böyle yaparken gördüm, diyerek bize hadislerden bahsetmişler ve sünnetlerden.
Tabi zaman geçip Ashab da göç edince Ashaba yakın olanlar soylarından gelenler onlardan eğitim alanlar meşaleyi almış ve bir konuda şüphe duyduklarında İcma-i ulema yapmışlar.
İnşallah bir takım fikirlerini açıklamışımdır. Allah yardımcımız olsun. |