Nohut Mayalı Ekmek Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Maya için:
100 gram kırılmış kuru nohut
4 adet defne yaprağı
2 su bardağı sıcak su
1 tatlı kaşığı tozşeker
Hamur için:
Yarım kg un
Tuz
3 çorba kaşığı sıvıyağ Nohut Mayalı Ekmek Yapılışı
Maya için, cam bir kavanoz içine, kırılmış kuru nohutu, defne yapraklarını, sıcak suyu ve tozşekeri koyun. Malzemelerin birbirine karışması için, kavanozu çalkalayın. 2 gün mutfakta yerinden oynatmadan bekletin. Maya kabardığı zaman suyunu süzün ve defne yapraklarını içinden alın. Elenmiş unun ortasını havuz şeklinde açın. Bu boşluğa maya, sıvıyağ ve tuzu koyarak, poğaça hamuru kıvamına gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek, mayalanması için 1 saat dinlendirin. Hamur kabarınca yağlanmış bir kalıba veya tepsiye dökerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 45-50 dakika pişirin. Soğuyunca kalıptan veya tepsiden çıkarın. Dilimleyerek servis yapın.
sofra |