Muzlu Ekmek Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
2 adet muz
20 gram kuru maya
Üç buçuk su bardağı kepekli un
Yarım su bardağı ılık su
Yarım su bardağı ılık süt
1 tutam tuz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı damla çikolata
Yarım su bardağı ceviz
Muzlu Ekmek Yapılışı
MAYAYI ılık suda eritin. Kepekli unu bir kaba alıp ortasını açın. Süt, tarçın, tuz, mayalı su ve yağı unun ortasına alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru bir naylon poşete koyup ağzını bağlayın. Ilık bir yerde 2-3 saat kadar bekletin. Poşetten çıkarıp tekrar yoğurun. Hamuru elinizle açın. Ortasına muz, çikolata ve cevizleri yerleştirin. Hamuru, iç malzemesinin dökülmemesine dikkat ederek rulo şeklinde sarın. Yağlanmış uzun bir kalıba yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Dilimleyerek servis yapın.
sofra |