Pasta için :
500 ml krema
135 gr toz şeker
250 gr labne peyniri
1 yemek kaşığı limon suyu
1 paketvanilya
1.5 su bardağı kırılmış kakaolu bisküvi
1.5 çay bardağı iri çekilmiş fındık
Üzeri için :
çırpılmış krema
çikolata parçaları
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Tarif
* Tabanı için bisküviler ve esmer şeker rondo’ya konur ve un haline gelene kadar çekilir. Tereyağını eritip bisküvilerin içine dökün ve bir spatula ile karıştırın.
* Küçük pasta kalıplarının tabanına bu karışımdan bir parmak kadar koyun ve iyice bastırın ardından bozdolabında 1 saat bekletin.
* Kremayı mikser de kıvam alana kadar çırpın, derin bir kapta labne peyniri, şeker vanilya ve limon suyunu ekleyip 5 dakika çırpın. Kremayı da labne karışımına ekleyip tekrar karıştırın.
* Kakaolu bisküvileri bir kaba ufalayın, çekilmiş fındıkları da ekleyip labne karışımına ilave edin.
* Elde ettiğiniz karışımı küçük kalıplara paylaştırın ve bir gece buzdolabında bekletin.
* Üzerini krema veya dondurma ile süsleyebilirsiniz.
Alıntıdır