05 Haziran 2014, 20:05
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Sıkma Tarifi
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
Hamuru için:
Yarım bayat ekmek
500 gram un
Tuz
Aldığı kadar su
İçi malzeme için:
5-6 adet haşlanmış patates
1 adet küçük boy soğan
1 tatlı kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Hamuru yağlamak için:
2 çorba kaşığı tereyağı Sıkma Yapılışı
1 EKMEĞİ derin bir kaba koyun ve üzerine su döküp, ıslatın. Elinizle sıkıp, fazla suyunu alın ve parçalayarak, yoğurma kabına koyun. Üzerine elenmiş un ve tuz katıp, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave ederek yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin.
,2 İçi için patatesi ezin ve çok ince kıyılmış soğanı tereyağında kavurun. Üzerine patates, tuz, karabiber ve pulbiber ekleyip, birkaç sefer karıştırın. Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
3 Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparın. Un serperek, merdane yardımıyla pasta tabağı büyüklüğünde açın. Hamurları yapışmaz yüzeyli bir tavada yağ koymadan önlü arkalı pişirin. Pişen hamurun içine tereyağı sürüp, patatesli iç harçtan 1 çorba kaşığı koyun ve rulo yapın. Diğer hamurlar ve iç harç bitene kadar aynı işleme devam edin. Sıcak olarak servis yapın.
Aşçının notu: Sıkmayı peynirle de hazırlayabilirsiniz.
sofra
@[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pek sever Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. |
| |