Mantarlı Tost Ekmekleri
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Malzemeler
1 adet havuç
9-10 adet mantar
1 paket kremalı mantar çorbası
2 su bardağı süt
1 su bardağı su
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
1 çorba kaşığı mayonez
12 dilim tost ekmeği
6-7 adet kornişon turşu
4-5 adet pancar turşusu
Süslemek için:
Yarım demet maydanoz
1 adet haşlanmış yumurta Mantarlı Tost Ekmeği Yapılışı
HAVUCU şerit, mantarları dilim dilim doğrayıp birlikte soteleyin. Hazır mantar çorbasını süt ve su ile birlikte pişirin. 1 Çorba ılınınca süzme yoğurt ve mayonez ekleyin. Blendırdan geçirin. Tost ekmeklerinin kenarlarını alıp, uzun bir servis tabağına yan yana dizin. Üzerine çorba karışımından sürün. 2 Sotelenmiş mantarlı malzeme ile küçük doğranmış kornişon ve pancar turşularını yayın. Üzerine tekrar tost ekmeği dizip aynı işlemi uygulayın. Son kat olarak da kalan tost ekmeklerini dizip, çorba karışımı ile kaplayın. 3 En üstü rendelenmiş yumurta ve ince kıyılmış maydanoz ile süsleyin.
sofra |